Vidéki Élet Magazin

Kovács Gábor cserépkályha- és kandallóépítő

Kovács Gábor cserépkályha- és kandalló készítő vagyok. 1968-ban születtem Veszprémben. A kézművességet a magyarlukafai táborban és a Veszprém Megyei Közművelődési Intézetben kedveltem meg. Az itt indított képzést elvégezve lettem bőrtárgy készítő, népijáték és kismesterségek oktatója 1998-ban. 1999-ben jelentkeztem a Veszprémi Kézműves Műhelybe, azóta vagyok a... Tovább »
Sabar Borház

Sabar Borház

A Sabar Borház pincéje a Tapolcai-medencében, a Balatontól 6 km-re, Káptalantóti község határában, a Sabar-hegy nyugati lábánál található. A régióra jellemzően alapvetően fehérborokkal rendelkezünk olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc és szürkebarát fajtákból, de cabernet sauvignonból rozét és vörösbort is készítünk. Badacsonytördemicen vinotékát alakítottunk ki, ahol... Tovább »
Népi bútorkészítés és bútorfestés

Népi bútorkészítés és bútorfestés

Bakonynánán élő és alkotó népi iparművészek vagyunk.A régi bútorok és a népművészet szeretete késztetett bennünket arra, hogy népi bútor készítés és bútorfestés legyen a hivatásunk. Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek. Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat, jelentéseket hordozó... Tovább »
Lakatos és kovácsolt munkák

Lakatos és kovácsolt munkák

Negyvenhat éves tapasztalattal, kitűnően felszerelt műhellyel várom a megbízásokat. Tevékenységi körömbe tartoznak az építkezéseknél elmaradhatatlan  lépcsők, korlátok, biztonsági rácsok, díszítő elemek, ablakok, ajtók, portálok, védőrácsok, térelválasztók, lakberendezési tárgyak készítése, szerelése. Igényes kivitelű, kézi-tűzi kovácsolással. Ön megálmodja, lerajzolja, és én akár a matyó hímzést is vasba... Tovább »

Lekics Pince és Vendégház Balatongyörök

Pihenjen a gyönyörű Balaton-felvidéken, csodálatos természeti környezetben fekvő vendégházainkban! Vendégként érkezik, barátként távozik ! A vendégházaink kiváló pihenési lehetőséget biztosítanak a rohanó világunkból egy kis időre elszakadni vágyó, nyugalmat és a természetet kedvelő családok, baráti társaságok számára. Maradandó élményt kínál a szomszédos erdők zöldje és... Tovább »
Gyenesdiási helyi piac

Gyenesdiási helyi piac

2012. április 14-től újra várja vásárlóit a gyenesdiási helyi piac. A piacon helyi és környékbeli termelők várják a vásárlókat és érdeklődőket portékáikkal (mangalica húskészítmények, biozöldségek és gyümölcsök, kürtős kalács, langalló, sajtok, szörpök, méz stb), és természetesen különféle balatoni halak is kaphatóak, frissen jégtálcán, illetve helyben... Tovább »
Káli Art Inn

Káli Art Inn

Nálunk így nyaralhat: ébredést követően kiadós reggeli, utána egy séta vagy biciklitúra a gyönyörű vidéken. Esetleg festhet. Vagy elolvashatja azokat a könyveket, amelyekre sosem volt ideje. A napot egy finom pohár borral zárhatja kertünkben a csillagos ég alatt. A Káli Art Inn a Káli-medence természetvédelmi... Tovább »
Hétkanyar Vendégház

Hétkanyar Vendégház

Töltse tavaszi és nyári pihenését Nagyvázsonyban! A Balaton-felvidéki Hétkanyar Vendégház nevét a Nagyvázsonyt Vigántpetenddel összekötő kanyargós, szerpentines útról kapta. A vadonatúj, minden igényt kielégítő 15+2 fős önálló vendégház 5 fürdőszobás szobával, jól felszerelt konyhával, 20 főt befogadó világos, hangulatos társalgóval és 1000m2-es kerttel rendelkezik. A... Tovább »
Kiss Róbert Cserépkályha- és Kandallóépítő, Keramikus

Kiss Róbert Cserépkályha- és Kandallóépítő, Keramikus

A Balaton-felvidéken élek ,egy apró kis faluban . Már lassan 20 éve ,hogy kerámiával és kályhákkal foglalkozom . Nem írnék hosszas önmagasztaló önéletrajzot . Nézd meg a honlapom és ha szimpatikusnak találsz , hívj! Share Tovább »