Bonbon - szeretettel

ai??zA kerek csokolA?dAi??t, a szAi??gletes csokolA?dAi??t, a hosszA? csokolA?dAi??t, a rAi??vid csokolA?dAi??t, a gAi??mbAi??lyAi?? csokolA?dAi??t, a lapos csokolA?dAi??t, a tAi??mAi??r csokolA?dAi??t, a lyukas csokolA?dAi??t, a csomagolt csokolA?dAi??t, a meztelen csokolA?dAi??t, az egAi??sz csokolA?dAi??t, a megkezdett csokolA?dAi??t, az Ai??des csokolA?dAi??t, a keserAi?? csokolA?dAi??t, a csAi??ves csokolA?dAi??t, a mogyorA?s csokolA?dAi??t, a tejcsokolA?dAi??t, a likAi??rAi??s csokolA?dAi??t, a tavalyi csokolA?dAi??t, az idei csokolA?dAi??t, Ai??s minden olyan csokolA?dAi??t amit csak kAi??szAi??tenek a vilA?gonai??? ai??i?? vallja meg nekA?nk GombA?c ArtA?r Pom-Pom mesAi??jAi??ben, hogy melyik csokolA?dAi??t is szereti legjobban. A listA?ba termAi??szetesen a bonbonok is beletartoznak. S bA?r GombA?c ArtA?rt nehAi??z Ai??berelni, azAi??rt vagyunk mAi??g pA?ran, akik egy-kAi??t falat csokiAi??rt hajlandA?ak vagyunk nAi??mi A?ldozatot hozni.

Egy kis tudomA?nyAi??

Van nAi??hA?ny alapfogalom, amit Ai??rdemes tudni, ha valaki a bonbonkAi??szAi??tAi??sben igazA?n el akar mAi??lyedni. Egy bonbont akkor nevezhetA?nk pralinAi??nak, ha minimum 25% a csokolA?dAi??tartalma Ai??s egy falatban be lehet kapni. A ganache (ejtsd: ganA?s) nem mA?s, mint Ai??tcsokolA?dAi??, vaj Ai??s tejszAi??n keverAi??kAi??bAi??l kAi??szA?lt massza, ehhez aromA?s anyagokat tehetA?nk s Ai??gy kapjuk a trA?ffelt

A csokolA?dAi?? Ai??s Ai??gy a bonbon kAi??szAi??tAi??s egyik legfontosabb momentuma a temperA?lA?s. LeAi??rva roppant bonyolultnak tAi??nhet, de egy pici gyakorlA?ssal kAi??nnyen elsajA?tAi??thatA?, s ha mA?r a lAi??nyeget tudjuk, a bonbonkAi??szAi??tAi??s gyerekjA?tAi??k lesz. A temperA?lA?s tehA?t nem mA?s, mint az olvasztott csokolA?dAi?? visszahAi??tAi??se arra a hAi??mAi??rsAi??kletre, amelyen a csokolA?dAi?? legoptimA?lisabban kezd el kristA?lyosodni, hogy szAi??p szAi??nAi?? Ai??s roppanA?s legyen. Az Ai??tcsokolA?dAi?? 31-32 C fokon, a tejcsokolA?dAi?? Ai??s fehAi??rcsokolA?dAi?? 29-30 C fokon teszi ezt. TemperA?lni a cukrA?szok mA?rvA?nylapon szoktak, de kellAi?? tA?relemmel folyamatos kevergetAi??s mellett a csokolA?dAi?? mA?rvA?nylap nAi??lkA?l is visszahAi??l. Az olvasztott csokihoz adhatunk aprA?nkAi??nt mAi??g kemAi??ny csokidarabokat Ai??s az hAi??ti vissza, azzal temperA?ljuk. A csokolA?dAi?? A?llaga ezen a hAi??fokon elkezd megvA?ltozni, sAi??rAi??bb lesz, de ellenAi??rizhetjA?k hAi??mAi??rAi??vel is (profik cukorhAi??mAi??rAi??vel, Ai??n borhAi??mAi??rAi??vel, de hallottam olyanrA?l is, hogy valaki erre a cAi??lra beszerzett gyA?gyszertA?ri, digitA?lis hAi??mAi??rAi??vel dolgozik). A csokolA?dAi??t egyAi??bkAi??nt olvaszthatjuk vAi??zgAi??z felett (a fenti edAi??ny alja ne Ai??rjen a vAi??zbe), vagy mikrA?ban is, Ai??n ez utA?bbi mA?dszert hasznA?ltam, mivel kis mennyisAi??gekkel dolgoztam. 400 watton hasznA?ltam a kAi??szA?lAi??ket Ai??s kb. 15-20 mA?sodpercenkAi??nt kevertem meg, kAi??t-hA?rom melegAi??tAi??s elAi??g.

Ha zA?rt bonbont szeretnAi??nk kAi??szAi??teni, akkor ahhoz bonbonforma kell, nagyobb A?zletekben lehet kapni szilikon formA?t, A?ltalA?ban szezonA?lisan, egy-egy nagyobb A?nnep alkalmA?val, de internetrAi??l is rendelhetAi??. Ebben az esetben egy formA?hoz, amiben A?ltalA?ban 15 bonbont lehet kAi??szAi??teni kb. 10 dkg csokolA?dAi?? kell. Ennek elAi??szAi??r a 2/3-A?t olvasszuk fel, temperA?ljuk vissza, majd kenjA?k ki ecsettel a formA?kat, fordAi??tsuk fejre Ai??s tegyA?k a hAi??tAi??be A?gy 20 percre, majd mAi??g egy rAi??teggel kenjA?k ki Ai??ket, aztA?n ismAi??t hAi??tAi??s jAi??n. SzA?mos kedvA?nkre valA? tAi??ltelAi??kkel tAi??lthetjA?k a kis csoki formA?kat, az alA?bbiak bA?rmelyikAi??t hasznA?lhatjuk Ai??s persze A?j Ai??zeket is kiprA?bA?lhatunk, de nAi??hA?ny dolgot jA? szem elAi??tt tartani: a tAi??ltelAi??k mAi??g legyen lA?gy, kAi??nnyen adagolhatA?, de ne legyen meleg, mert visszaolvad a csoki, illetve ne tAi??ltsA?k tele a formA?kat, mert le is kell Ai??ket zA?rni, amit a maradAi??k 1/3 csokolA?dAi?? olvasztA?sA?val Ai??s temperA?lA?sA?val tehetA?nk meg.
CsokolA?dAi?? kapszli kAi??szAi??tAi??se: bonbon kapszli szA?ksAi??ges hozzA?, ami pont olyan, mint a muffin forma, csak annA?l kisebb, 3 cm-es. Nos, ebbAi??l kettAi?? darabot rakjunk egybe, mert ha egyesAi??vel hasznA?ljuk, akkor nincs tartA?sa. A duplA?n vett kapszlikat kell kikenni temperA?lt csokolA?dAi??val, fejjel lefelAi?? hAi??tAi??be rakni, majd A?jra megismAi??telni az eljA?rA?st. Ezeket olyan bonbonokhoz hasznA?ljuk, amiket nem akarunk fedni. Nagyon mutatA?s, nem is kA?lAi??nAi??sebben nehAi??z, de temperA?lni kell, Ai??gy ez sem a kAi??t perc alatt elkAi??szAi??thetAi?? kategA?ria.
Ha pedig elkAi??szAi??tA?nk egy ganache alapot, azt fantA?ziA?nk szerint Ai??zesAi??thetjA?k Ai??s betAi??lthetjA?k zA?rt csokolA?dAi??ba, halmozhatjuk csokolA?dAi?? kapszliba, vagy ha jobban visszahAi??tjA?k, akkor gombA?cokat formA?zhatunk Ai??s Ai??zben illAi?? anyagba hempergethetjA?k Ai??ket, ez utA?bbi eljA?rA?s vAi??gtelenA?l egyszerAi??, kezdAi??knek ezt jA? szAi??vvel ajA?nlom, a siker garantA?lt.
A bonbonformA?k Ai??s kapszlik (A?res kapszliba is tAi??lthetA?nk ganache alapot) tAi??ltAi??se nyomA?zsA?kkal a legegyszerAi??bb, A?gyeljA?nk, hogy a tAi??ltelAi??k mAi??g kellAi??en lA?gy legyen. Ugyanazt az alapot tovA?bb hAi??tve jA?l formA?zhatA? fAi??lkemAi??ny masszA?t kapunk, vagyis, ha a formA?kat kikentA?k Ai??s mAi??g maradt az olvasztott csokibA?l, kAi??szAi??tsA?nk belAi??le ganache-t.
10 dkg csokolA?dAi??bA?l kb. 10-15 pralinAi?? jAi??n ki. Ai??n a kevesebbet, de sokfAi??lAi??t elvet kAi??vetem, a mennyisAi??gek tetszAi??s szerint nAi??velhetAi??k.
A tejszAi??n 20-30%-os legyen. Az Ai??tcsokolA?dAi?? magas, legalA?bb 60%-os kakaA?tartalmA? (hazai gyA?rtA? igen jA? A?ron kAi??nA?lja termAi??kAi??t, ami bA?rmelyik nagyobb A?ruhA?zban beszerezhetAi??).

Bonbon ai??i?? szeretettel

A sajA?t kAi??szAi??tAi??sAi?? ajA?ndAi??knak van a legnagyobb sikere. Adni mA?r Ai??nmagA?ban is jA? dolog, s ha az, akinek adunk, tudja, hogy szeretettel gondoltunk rA?, mAi??g ajA?ndAi??ka kAi??szA?lt, az Ai??rAi??m hatvA?nyozA?dni fog. KAi??szAi??tsA?nk Ai??s adjunk finom csemegAi??ket szeretteinknek, barA?tainknak az Ai??v bA?rmely napjA?n, csak A?gyai??i??szeretetbAi??l.

VariA?ciA?k fehAi??r csokolA?dAi??ra

Narancsos bonbon: tejcsokolA?dAi??s kapszlikat kAi??szAi??tettem, majd ebbe kerA?lt a ganache. A masszA?hoz kell:10 dkg fehAi??rcsoki, 1,5 dkg vaj, 20 ml tejszAi??n, ezeket homogAi??nre Ai??sszeolvasztjuk Ai??s hozzA?adunk mAi??g 1 EK Triple Secet. HAi??tjA?k, csillagcsAi??rAi??s nyomA?zsA?kkal a csokolA?dAi?? kapszlikba adagoljuk, dAi??szAi??tAi??skAi??nt aprA?ra vA?gott kandAi??rozott narancshAi??jat Ai??s aprA?szemAi?? cukorgyAi??ngyAi??t hasznA?lhatunk.

MandulA?s-kA?kuszos: 10 dkg fehAi??rcsoki, 1.5 dkg vaj, 20 ml tejszAi??n, ezeket Ai??sszeolvasztjuk, majd 1 EK amaretto Ai??s 1 KK vanAi??lia kivonat kerA?l bele. VisszahAi??tjA?k, kicsit mAi??g a mAi??lyhAi??tAi??ben is pihentethetjA?k, majd gombA?cokat formA?zunk, aminek a kAi??zepAi??be egy-egy szem hA?mozott mandula teszA?nk (nehogy bA?rki is a drA?gA?bb hA?mozott mandulA?t vegye, mert a hAi??jas kb. 5 perc langyos vizes A?ztatA?s utA?n kAi??nnyedAi??n kibA?jtathatA? a “bAi??rAi??bAi??l” Ai??s ez utA?n csak meg kell szA?rAi??tani), majd a gombA?cokat kA?kuszreszelAi??kbe forgatjuk Ai??s papAi??rkapszliba tesszA?k.

VariA?ciA?k tejcsokolA?dAi??ra cheap lady era review

TAi??rAi??kmogyorA?s: kell hozzA? 10 dkg tejcsoki, 1.5 dkg vaj, 20 ml tejszAi??n, ezeket Ai??sszeolvasztjuk, majd Ai??zlAi??s szerint 3-5 dkg durvA?ra vA?gott tAi??rAi??kmogyorA?t, ugyanennyi aprA?ra vA?gott mazsolA?t Ai??s 1 EK rumot, 1 KK rumaromA?t teszA?nk bele. HAi??tjA?k, utA?na gombA?cokat formA?zunk Ai??s Ai??rAi??lt tAi??rAi??kmogyorA?ba hempergetjA?k.

FahAi??jas-aszalt gyA?mAi??lcsAi??s: 10 dkg tejcsoki, 1.5 dkg vaj, 20 ml tejszAi??n, ezeket Ai??sszeolvasztjuk. UtA?na belekerA?l kb. 5-6 dkg aszalt gyA?mAi??lcs keverAi??k (Ai??n most Ai??sA?rgabarack Ai??s vAi??rAi??sA?fonya, valamint hA?rom szem kandAi??rozott gyAi??mbAi??r Ai??s nAi??mi kandAi??rozott narancshAi??j keverAi??kAi??t tettem bele, de Ai??zlAi??s szerint variA?lhatA?), valamint 3 dkg aprA?ra vA?gott mandula, 1 EK triple sec Ai??s 1 KK vanAi??lia kivonat. Az elAi??zAi??ekbAi??l megmaradt Ai??rAi??lt tAi??rAi??kmogyorA?hoz fahAi??jat kevertem Ai??s abba hempergettem.

VariA?ciA?k Ai??tcsokolA?dAi??ra

KA?vAi??s: 10 dkg Ai??tcsoki, 2 dkg vaj, 25 ml tejszAi??n, 2.5 dkg porcukor keverAi??kAi??t Ai??sszeolvasztjuk, majd 1.5 EK eszpresszA?, 1.5 EK kA?vAi??likAi??r, 1 KK vanAi??lia kivonat kerA?l bele. Hagyjuk hAi??lni, majd csillagcsAi??rAi??s nyomA?zsA?kkal csoki kapszlikba, vagy papAi??r bonbonos kapszlikba tAi??ltjA?k, kakaA?val dAi??szAi??tjA?k.

MandulA?s: 10 dkg Ai??tcsokit, 2 dkg vajat, 20 ml tejszAi??nt, 4 dkg porcukrot, Ai??sszeolvasztunk. 1 EK amarettA?t keverA?nk hozzA?, hAi??tjA?k, majd ha mA?r gombA?colhatA?, akkor megformA?zzuk, a kAi??zepAi??be kis marcipA?n gombA?ckA?kat teszA?nk Ai??s aprAi??tott mandulA?ba forgatjuk.

KarA?csonyi: 10 dkg Ai??tcsoki, 2 dkg vaj, 10 ml tejszAi??n, 2 dkg porcukor kell hozzA?. Ai??sszeolvasztjuk, majd 1 EK eszpresszA?, 1 EK Triple Sec, 1 KK vanAi??lia kivonat, egy narancs reszelt hAi??ja, nAi??mi aprA?ra vA?gott kandAi??rozott narancshAi??j kerA?l mAi??g bele. Ai??sszekeverjA?k, visszahAi??tjA?k, csillagcsAi??rAi??s nyomA?zsA?kkal papAi??r bonbonos kapszlikba nyomjuk Ai??s cukorgyAi??ngyAi??t teszA?nk rA? hA?pihAi??nek.

VAi??gA?l az Ai??rAi??k kedvenc Ai??chillis-fahAi??jas: 10 dkg Ai??tcsoki, 2 dkg vaj, 20 ml tejszAi??n, 2 dkg porcukor Ai??sszeolvasztva, majd 1 EK kA?vAi??likAi??r, fAi??l EK eszpresszA?, 1 KK vanAi??lia kivonat, chilli Ai??s fahAi??j Ai??zlAi??s szerint, utA?bbi kb 1.5 TK-nyi kerA?l bele. Ai??sszekeverjA?k, kihAi??tjA?k Ai??s golyA?kat formA?zunk belAi??le, amit keserAi?? kakaA?porba hempergetA?nk.

FotA?: VidAi??ki Ai??let Magazin, Dr. Simon ZsA?fia

Periactin pills over the counter

Tipp! Ha szeretsz a konyhA?ban szorgoskodni Ai??s szAi??vesen kiprA?bA?lsz A?j recepteket, ajA?nljuk figyelmedbe a VidAi??ki KAi??nyvA?ruhA?z GasztronA?mia oldalA?t, ahol megtalA?lhatod tAi??bbek kAi??zAi??tt a CsokolA?dAi??s csodA?k vagy a Levendula szAi??vvel, lAi??lekkel cAi??mAi?? kAi??nyveket!