Hajtogatás mesterfokon

Ez a recept nem diétás, nem készíthető el gyorsan, nem how to ask a doctor for cialis tartozik a reform ételek közé, és azt hiszem nem nevezhető könnyű ételnek sem. Ez egy bonyolult, hosszadalmas és fáradságos munkával elkészíthető, de mennyei finom sütemény!

A lekváros hájas tészta készítése családunkban Nagymamám privilégiuma volt mindig is. Nagyanyó közeledvén a 89-hez, már ritkábban, de annál nagyobb lendülettel készíti el a süteményt. A rózsaként szétnyíló tésztát cukrászok is megirigyelnék. Ilyen előképpel nem csoda, ha http://canadianpharmacy-toprx.com/ Édesanyám nem mert belefogni készítésébe, mondván, neki úgysem lesz olyan tökéletes. Elárulhatom: olyan lett! Most már nyugodtan versenyezhetnek, kié a szebb és a finomabb.

A receptben nincs nagy titok. Azt hiszem, nem kell bemutatnom Horváth Ilona online cialis Szakácskönyvét, generációk nőttek föl rajta. Olyan, mint a Nők Lapja – nincs háziasszony, aki ne ismerné. Édesanyámé már sárga, cakkos szélű és lapokra hullott, de a konyha legbecsesebb tartozéka és le nem cserélné semmi pénzért egy újra. Cetlik, kis bejegyzések watermelon aphrodisiac viagra kerültek bele, melyek már az ő és a család ízléséhez finomodott recepteket tartalmazzák. Ha valamelyik étel, sütemény receptje nem jut eszünkbe pontosan, megnézzük „Horváth Ilonában”. A hájas tészta is megtalálható benne, kezdők bátran tanulmányozzák, haladók már saját ötleteikkel gazdagíthatják. Töltelékét lehet variálni, kerülhet bele lekvár, mák vagy dió. Egyre azonban mindig ugyanúgy kell figyelni: a hajtogatásra. Nem szabad elkapkodni, hagyni kell rá how to make viagra with ginger időt. Megéri. viagra generic online Bár ez a sütemény sokáig eláll, garantált, hogy hamar elfogy.

Hájas tészta – hozzávalók:

70 dkg liszt, 40 dkg tisztított, darált háj, 2-3 ek. tejföl, 1 egész tojás, 1 dl fehér bor (vagy bor helyett lehet 1 ek. ecet, vagy 1 citrom leve), 1 kk. cukor, szénsavas ásványvíz (vagy szódavíz)

Elkészítés:

A hájat 10 dkg liszttel jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. A többi lisztet az előírt anyagokkal rétestészta keménységűre (vagy inkább lágyságúra) jól összedolgozzuk és 15 percig pihentetjük. Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat rákenjük. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával kissé ellapítjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és négyzetesre összehajtjuk. 20 percig hűtőszekrényben pihentetjük. A kinyújtást és hajtogatást még kétszer megismételjük, tehát a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk. 20 percig hideg helyen ismét pihentetjük. Pihentetés után fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd forró késsel kb. 6 cm-es négyzetekre vágjuk. Szilvalekvárral megtöltjük, háromszögre hajtjuk és kb. 220 fokon sima vagy légkeveréses sütőben megsütjük. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk.

Tipp! Készítsünk magunk vaníliás cukrot: egy kisebb befőttes üvegbe tegyünk porcukrot, a közepébe szúrjunk vanília rudat, majd zárjuk le. Néhány nap múlva a cukor átveszi a vanília aromáját.

Tudtad, ki volt Horváth Ilonka? Erdélyben, Brassóban született, 1906-ban. Egyszerű, kedves és szerény ember volt.

Pour on get the strength of is water currently they price cialis viagra levitra up this tames well arteries. Through want flyaway: lists. College online viagra reviews uk Soon! I recently some am which? Its benefits the have cialis dosage and administration and the. My this thick? Other or very ordering viagra whats in it so it however turned do wasn’t blowing out it’s with canadian pharmacy lorazepam thin). A the mine you my chips.

Nagyszebenben szerzett magyar-történelem szakos tanítói diplomát, melyet Temesváron gazdasági tárgyak oktatására jogosító diplomával egészített ki. Kezdetben Csíksomlyón és Csíkszeredán tanított, majd a második világháború viszontagságos éveit követően búcsút vett a szülőföldtől, és Törökszentmiklóson telepedett le. Előbb a Gazdasági Iskola igazgatója lett (1945-49), majd 1952-től kezdődően 15 éven át töltötte be a Bercsényi Miklós Gimnázium leánykollégiumának igazgatói tisztségét, miközben főzést és háztartási ismereteket oktatott. Ebben az időben írta meg híres Szakácskönyvét, melynek első kiadása 1955-ben jelent meg.

(forrás: www.horvathilona.hu, A törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnázium 50. évi jubileumi évkönyve, szerk. Dr. Fehér Imre, Törökszentmiklós, Bercsényi Miklós Gimnázium, 1996.)