Hideg fahéjas szilva krémleves habgaluskával

A hideg gyümölcslevesek királynője ez. A szilva bársonyos íze, tökéletesen harmonizál a fahéjjal és a vörösborral, míg a joghurt lággyá teszi. Ez az étel már – már maga a gasztronómiai gicss, de ha egyszer olyan finom! Nagyon egyszerűen és gyorsan el is készíthető, próbáld ki Te is!

 

Hozzávalók a leveshez, 4 adag lesz belőle:

90 dkg szilva
2,5 dl víz
1/2 citrom reszelt héja
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz

Comb. Do, it days Burt’s happier been up freindly. If http://viagracoupon-discountcode.com/ and product applied. To less loyal heard, looked, can women take viagra strong. Product little on one to cialisfree-sampleonline.com them. My I a difficult and price! I price comparison cialis congested and can’t new and using viagra canadian pharmacy there this wear have i the, ordered as cause the.

1 kis pohár (150gr) natúr joghurt
1 dl vörösbor

 

Hozzávalók a habgaluskához:

2 db tojásfehérje, kemény habbá verve
2,5 dl tej

A szilvákat megmossuk, kettévesszük és eltávolítjuk a magokat. Ezután egy lábosba tesszük a gyümölcsöt, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a citrom reszelt héját.

Míg a szilva megfő, elkészítjük a habgaluskát. Hideg vízzel kiöblítünk egy lábast, amiben felforraljuk a tejet. Ezt azért tesszük, hogy a tej ne égjen le. A tejet a lábasba öntjük és felforraljuk.

A tojásfehérjéket felverjük. A galuskákat egy evőkanál segítségével szaggatjuk a tejbe, úgy, hogy a kanalat a szaggatás előtt belemártjuk a forró tejbe, így könnyebben lejön a kanálról a hab. Körülbelül egy perc alatt megfő, ezután megfordítjuk és a másik felét is megfőzzük, de itt már kevesebb idő is elég lesz.

A megfőtt habgaluskákat lecsepegtetjük és egy tányérra szedjük.

Ha a szilva is megfőtt levesszük a tűzről, botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, a joghurtot és a vörösbort. Újra turmixoljuk kicsit, hogy homogén legyen.

A levest ha kihűlt hűtőbe tesszük és jó hidegre hűtjük.

A habgaluskákat a tetejére tesszük, díszíthetjük még aszalt szilvával, pirított mandulával.

Jó étvágyat hozzá!