Naphal falatok

A következő receptet azoknak ajánlom, akik valami gyorsan elkészíthető és gyomorkímélő ételre vágynak. A naphalnak nincs az a jellegzetes halszaga, ami sokakat elrettent, és a húsa olyan omlós, hogy szinte szétolvad a szájban.  A sütés pillanatok alatt megvan, és csak egy salátát kell összedobni hozzá.

 

Hozzávalók (2 főre):

-       50 dkg naphal

-       fél citrom

-       5-6 ek. oliva olaj

-       koriander, chili, citromos só, tarkabors, gyömbér

 

 

Elkészítés:

A páchoz mozsárban összezúzunk ízlés szerint koriander magot és szárított chilit. Citromos sót, őrölt tarkaborsot és friss gyömbért adunk hozzá. Belefacsarjuk fél citrom levét, és oliva olajjal felöntjük.

A halat megmossuk, és felaprítjuk kb. gyufás skatulya méretűre, majd a pácba tesszük. A halhúsnak elég egy-két óra is a páclében.

Serpenyőben süssük meg (nem kell alá víz), folyamatosan forgatva. Pár perc alatt elkészül (kicsit megpirul). Tálaljuk friss salátával.

 

Jó tudni:

A hazánkban is előforduló naphalat gyakran összetévesztik az Ázsiából importált, tenyésztett Pangasiussal vagy cápaharcsával, pedig a két hal egészen más faj!

A citromos sót valóban citrommal ízesítik: durva szemű, halványsárga színű só.