Medvehagymás lazac

Medvehagymás lazac pestos burgonyával

A pestót medvehagymából készítettük, aminek a receptje itt található. A piacon kaptunk nagyon szép lazacfilét, vettünk hozzá krumplit, ebből készítettünk mennyei ebédet.

Hozzávalók (4 személyre)

-       1 kg közepes szemű burgonya

-       80- 90 dkg lazacfilé

-       olíva olaj

-       24 levél medvehagyma

-       citromos só, bors, őrölt chili

-       1 citrom

Elkészítés:

Héjában előfőzzük a burgonyát, majd megpucolva felkockázzuk.

Amíg a krumpli rotyog, 4-5 centis szeletekre vágjuk a lazacot és citromos sóval, őrölt borssal és chilivel megszórjuk. Forró serpenyőben megpirítjuk (először a bőrös oldalát), mindkét oldalát 2-2 perc alatt. Ha megpirult, húzzuk le a bőrét (ha nyersen szedjük le, szétesik a hal). Minden szeletet 3-3 levél medvehagymába csomagolunk. Tepsibe pár csepp olíva olajat teszünk, erre fektetjük a szeleteket. Borítsuk be alufóliával és tegyük kb. 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 8 perc alatt elkészül.

Amíg a lazac megsül, pirítsuk meg pici olajon a krumplikockákat, majd keverjük össze a pestóval.

Végül facsarjunk a halra ízlés szerint egy kis citromlevet.