Provance-i barackos csirkemell

Én nagyon szeretem a hús – gyümölcs párosítást. A barack, az alma, a körte nagyon jól passzol a sültekhez. Sőt én gyakran eszek köretként sült gyümölcsöket is. A mostani recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, egészséges és nagyon finom.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg csirkemell

8 – 10 szem aszalt sárgabarack

15 – 20 dkg ementáli sajt

1 teáskanál olívaolaj

1 teáskanál Provance-i csirke fűszerkeverék

1 teáskanál só

Először is készítsük el a fűszerkeveréket, keverjük össze az alábbi fűszereket: 1 kávéskanál kakukkfű, 1 kávéskanál borsikafű, 1 kávéskanál rozmaring, 1 kávéskanál bazsalikom, 1 kávéskanál tárkony. Nem fogjuk mindet felhasználni, ezért ami marad, azt légmentesen zárható dobozban tárolhatjuk.

A csirkemelleket körülbelül 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük. Sózzuk a hússzeletek mindkét oldalát, majd kicsit megklopfoljuk. Ha két réteg folpack közé tesszük a husikat klopfolás közben, nem lesz tele minden apró húsdarabokkal. Ezután megszórjuk mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel.

Egy teflon tepsit kikenünk az olívaolajja és belefektetjük a hússzeleteket. 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt elősütjük a husit, míg mindkét fele fehér lesz.

Az aszalt barackokat hosszában kettévágjuk, a hússzeletekre helyezzük a barackokat, beborítjuk a sajttal. A sütőt feltekerjük 220 C fokra, visszarakjuk a húst a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz.

Meg is vagyunk. Mondtam, hogy egyszerű lesz.

Jó étvágyat hozzá!

 

NAGY KÖNYVVADÁSZAT JÁTÉK! Gratulálunk, megtaláltad a Könyvvadászat játékunk következő megnyerhető könyvét! Nem kell mást tenned, küldd be a cikk címét a videkielet@videkielet.hu címre 2012. március 18. vasárnap éjfélig. Sorsolás március 19-én, hétfőn.

Dr. Sövényházi Ilona: A Mi szakácskönyvünk

A Szentbékkállán íródott MI szakácskönyvünk különleges vállalkozás, hiszen együtt adja át az egészséges táplálkozás területén fontos elméleti tudnivalókat a gyakorlati ismeretek széles tárházával, az ételkészítés sok-sok apró fortélyát, egyszerű, jól elkészíthető, kipróbált receptek formájában.

Tudj meg többet a könyvről, mi kipróbáltuk, itt olvashatod róla cikkünket!

Kiadó: Dr. Sövényházi Ilona