Zöld tartósítás napkollektoros aszalóval

Napjainkban egyre elterjedtebb, hogy visszatérünk Nagyanyáink jól bevált praktikáihoz, módszereihez, már ami a ház körüli teendőket illeti. Így – köszönve ezt a tudatosságnak és ésszerűségnek – újra előtérbe került például az aszalás, disadvantages of viagra pills mint hagyományos és természetes tartósítási eljárás. Az utolsó meleg nyárias napok kihasználására buzdítunk! Aszaljunk gyümölcsöt, zöldséget, gombát a Nap energiájával. A napkollektoros aszaló segítségével konyhakertünk nagy része könnyen és egyszerűen eltehető télire.

Ezen művelethez vannak, akik elektromos eszközt használnak vagy a sütőben tepsiben aszalnak, mindeközben több órán át környezetterhelő módon használják az áramot. Ezeknél a modern eljárásoknál jóval olcsóbb és ésszerűbb megoldás is létezik, például ha kemencében, úgynevezett „hulladékhővel” próbálunk meg tartósítani. Ha azonban nincsen kemencénk, segítségünkre lehet, egy a kertbe kiállított, akár házilag is egyszerűen és frappánsan elkészíthető napkollektoros aszaló – mondja Szalay Tímea a sildenafil citrate Csalán Egyesület elnöke, aki maga is kipróbálta a fent emlegetett „kerti masinát”, sőt idén a „Csalános aszaló” segítségével rakta el kertben megtermett javait.

Ha szerencsénk van, a Nap áldásos sugarainak köszönhetően a betakarítás india viagra generic idején akár egy-két nap alatt is bespájzolhatjuk a gombát, paradicsomot, barackot, szilvát, szőlőt, hagymát, tulajdonképpen bármit, egészen a fűszernövényekig. És ami a legjobb az egészben, ezen zöld tartósítási folyamat alatt a télire szánt finomság mit sem veszít a benne rejlő vitaminokból, tápanyagtartalomból – meséli Timi, s közben mosolyogva kínál fantasztikus ízű, frissen aszalt körtéjéből. Amit jó, ha tudunk: az aszalványt légmentesen kell elzárni (befőttes üvegbe vagy légmentesen zárható műanyag tartályba), s később, fűtési szezon idején legalább egyszer érdemes megszellőztetni, átszárítani. Akkor érünk el jó eredményt, ha aszalt finomságunk rugalmas marad, így tudunk aztán azok hozzáadásával télvíz idején, sütés-főzés közben csodafinom ízeket varázsolni ételeinknek. Ne ijedjünk meg, ha aszalványaink nem olyan pompás színekben tündökölnek, mint üzletben kapható társaik. Adalékanyag hozzáadása nélkül természetes, hogy például a sárgabarack barnásra aszalódik az arnyasárga szín helyett.

A Csalán Egyesület „zöld udvarában” mindenféle ötletes, háztartásod zöldítését szolgáló masinával találkozhatsz, emellett van minden, mi szem, s szájnak ingere! Érdemes ellátogatni az Egyesület Veszprémben található, Rákóczi úti irodájába, ahol megismerkedhetsz az aszalás hagyományos módszerével.

Bővebb http://genericviagra-toprxstore.com/ információ: Szalay Tímea, cheapest way to buy viagra timi@csalan.hu, 88/578-390, 06/30/946-06-58, www.csalan.hu