Zöldséges grillnyárs

Az első melegebb napon hónunk alá csaptuk a kerti bútor párnáit és a szabadban grilleztünk. Gyorsan elkészülő, könnyű kis tavaszi ebéd lett a végeredmény.

Hozzávalók (4 főre):

-       80 dkg pulykamell

-       25 dkg champignon gomba

-       1 pritamin paprika

-       1 fej fokhagyma

-       20 dkg koktélparadicsom

-       20 dkg mozzarella

-       pár kanál olíva olaj

-       3 szál babérlevél

-       koriander, mustármag, szezámmag, chili, só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

Vágjuk kockákra a pulykamellet és a paprikát. Egy nagy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, kivéve a mozzarellát. Keverjük össze, morzsoljuk rá az összetört babérlevelet. Szórjuk meg őrölt korianderrel, mustármaggal, szezámaggal, chilivel. Tegyünk rá sót, borsot, kakukkfüvet. Öntsünk rá olíva olajat, hogy a pác jobban tapadjon, majd néhány órára tegyük hűtőbe.

Sütés előtt szúrjuk a nyársra. Amikor az egyik oldal megsült és fordítunk a nyárson, akkor tegyük rá a mozzarella szeleteket – szépen ráolvad.

Tálaljuk friss salátával.