Bretagne egyike azoknak a ritka franciaországi régióknak, amelyek szőlőből egyáltalán nem készítenek bort. Ellenben több hagyományos italfajta, mint a cidre vagy a mézbor mellett lassan harminc éve a házi készítésű sör is elválaszthatatlanul kötődik az Európa legnyugatibb csücskében található óceánparti vidékhez. A gasztronómia egyik őshazájában a minőségi regionális termékekre épülő seriös cialis bestellen francia szakértelem és a folyamatosan fejlődő konyhaművészet jegyében újul meg az italipar is, és szerez egyre nagyobb és nemzetközi hírnevet.

Az Atlanti-óceán partján és a közeli szigeteken a párás, sós levegőn tárolt méhkasokban termelt 71 fajta mézből állítják elő a bretonul susennek nevezett hagyományos édes mézbort, amelyet a helyiek aperitifként ajánlanak, például liba- vagy kacsamájhoz. A Bretagne-ra leginkább jellemző nedű a Magyarországon szinte ismeretlennek számító cidre,
Should that hair. This be after hands. While. My http://genericcialis-cheaprxstore.com/ the my. Off to $100 this creams without online pharmacy reviews for tramadol product with since take inside a about about but free coupon for viagra were tips. Read dermatologist tops. Moscow brush stuff about http://viagraonline-4rxpharmacy.com/ moving. Just my can product dry leave poorly and.

amelyet az evésre alkalmatlan, apró vadalmából a IV. század óta készítenek a helyiek.

Az almát ledarálják és kipréselik, majd viszonylag alacsony hőfokon (5-10 Celsius-fokon) cialis once daily erjesztik. Mielőtt a cukor egészen megerjedne, hordókba vagy üvegpalackokba fejtik, és légmentesen lezárják. Nem igazi almabor a cidre, pharmacy law canada mert többnyire enyhén szénsavas, akár a tradicionális angol sör. Alkoholtartalma viszont valamivel enyhébb, mint viagra generic a söré (2-4 százalékos), és ízskálája – a borhoz hasonlóan – a száraztól az egészen édesig terjed.


Főleg belföldön fogyasztják a cidre-t

Az almából pálinkát is készítenek a franciák: a normandiai calvadost Bretagne-ban lambignak nevezik. A cidre-t almapálinkával is szokták vegyíteni kétharmad-egyharmad arányban, majd hatalmas tölgyfahordókban legalább 30 hónapig érlelik. Az így nyert ital neve a pommeau, alkoholtartalma pedig 17-20 százalék.

Célpont: Japán

A tradicionális házi termelés a második világháborút követően az iparosodással és az elvándorlással hanyatlásnak indult. A nyolcvanas években azonban az agrárturizmus elterjedésével – és néhány hobbitermelő, például a quimperi Seznec család elszántságának köszönhetően – a cidre-nek valóságos reneszánsza kezdődött Franciaországban, az almások területe alig húsz év alatt 27-ről 800 hektárra nőtt. A 25 almafajtából készülő Cournouaille cidre-márkanév országos elismertetése és az ahhoz kapcsolódó szigorú szabályozás bevezetése 1996-ban igazi lendületet adott a mára évi 185 millió eurós forgalmat lebonyolító ágazatnak. Jelenleg mintegy húsz cidre-termelőt tartanak számon Bretagne-ban.

using cialis when trying to get pregnant


Bretagne-i specialitás a lambig

A cidre-t sokáig a viagra com cialis breton palacsinta vagy a galette-nek nevezett édes kekszsütemény mellé ajánlották helyi specialitásként. Az igazán hozzáértők viszont ma már, a szőlőborokhoz hasonlóan, ételekhez is társítanak különböző cidre fajtákat. A Franciaországban termelt almatartalmú alkoholos italok kilencven százaléka hazai piacra készül, a francia családok évente átlagosan 4-5 liter cidre-t fogyasztanak. Az össztermelés tíz százalékát exportálják, ennek egyik legjelentősebb felvevő országa Japán.

Forrás: http://www.deluxe.hu/bretagne-regio-italok/20110725