Földhangoló ökotábor

Eleged van a tömegből, a zajból, az idegtépő forgatagból? Egy nyugodt, mégis emlékezetesen aktív hetet szeretnél magadnak a nyárra? A gyakorlatban akarod kipróbálni, hogyan lehet a fogyasztói társadalomtól függetlenebbül, kisebb lábbal, önfenntartásra törekedve élni? Jó érzéssel töltene el, ha a csillagos eget láthatnád magad felett este stroboszkóp helyett? Ha reggel madárdalra ébrednél az erdő közepén? Örömmel töltenél egy hetet hasonló gondolkodású emberekkel közösségben? Színpadi koncert helyett zenélnél együtt az előadókkal és a többiekkel a tábortűz mellett? Tanulnál kipróbált háztartászöldítő praktikákat vagy megosztanád a tapasztalataid másokkal?

Táborozz augusztusban a Földhangoló Ökotábroban Nagybörzsönyben, ahol mindez rád vár! Töltődj fel testet-lelket alakító élményekkel!

A tábor programjai a környezetvédelem, az ökológia, az önfenntartó közösség és az önfenntartó hétköznapok témája köré épülnek.

Miről fog szólni az az egy hét?

– falutúrázás, ismerkedés a helyiekkel, önkéntes programmal bekapcsolódás a közösség életébe

– erdőjárás, íjászkodás, csillagászat

– interaktív szemináriumokon tudáscsere, gondolat, tapasztalat egymással (fenntarthatóság, alternatív energiák, helyi pénz, közösségek ereje)

– hétköznapi környezetbarát megoldások megismerése

– lepénysütés, erdő-mező gyógyító, ehető növényeivel ismerkedés, lekvárfőzés, befőtt és sajt készítés, tehénfejés

Csak akkor gyere, ha fontos számodra, hogy tevékenyen, aktívan részt vegyél a saját és a környezeted életének jobbá tételében! Nem lesz sokkal többre szükséged, mint a nyitottságodra. A mobilodat tuti, hogy otthon hagyhatod, anélkül is felemelő közösségi élmény vár!

Mikor lesz a Földhangoló Ökotábor?

2013. augusztus 5-től 11-ig

Kiket várnak a szervezők?

Ha elmúltál 18 éves, bátran jelentkezhetsz! Felső korhatár nincs.

Mennyibe kerül?

A tábor díja nem csak az egy heti szállást és étkezést, de az összes program költségét is tartalmazza. Ez összesen 40.000 Ft/fő.

A befizetett összeg a tábor kiadásainak fedezésén túl új barátságokhoz, új tudáshoz, különleges élményekhez segít téged, és még a Kisközösségi Program működését, programjainak megvalósítását is támogatod vele.

Hol találsz további tudnivalókat?

www.kiskozossegek.hu/foldhangolo

www.facebook.com/foldhangolo

Ha kérdésed van, tedd fel itt:

foldhangolo@gmail.com