Vidéki Gasztrotúra - Falusi disznóvágás

Eljöttem én kántálni-kántálni
Ablak alatt fát vágni
Én is fogtam fülét-farkát
Adjanak egy darab hurkát!”

A hagyományok szerint a disznótornak télen van az ideje. Egy tréfás, régi mondás szerint ilyenkor nem romlik meg a hús és nem savanyodik meg az asszony! A jó disznótor sokáig tartott, a vendégek hajnalig ettek, ittak, mulatoztak és a háziasszony addig nem engedte el őket, míg nem tett mindegyikük kosarába egy kis kóstolót: hurkát, kolbászt, tepertőt.

Ezt a hagyományt követve szeretnénk a következő Vidéki Gasztrotúra keretében meghívni kedves vendégeinket Kapolcsra a Kata Borházba egy igazi, hosszan elnyúló, falusi disznótorra, 2011. december 2. és 4. között!

 


Péntek:

Délutáni érkezés, a szállás elfoglalása

Vacsora: Bográcsos zúzapörkölt, házi savanyúsággal

Kata-féle tepertős pogácsa

Fehérbor kóstoló

 

Szombat:

Reggel 6.30-kor bátorító pálinka, majd disznóölés

Reggelire: frissen készült, hagymás, sült vér és resztelt máj, házi kenyérrel

Ebéd: Orja leves, cérna tésztával

Pecsenye hús, hagymás, tört burgonyával és Margó-féle házi savanyúsággal

Vacsora: Bőség tál: sült májas és véres hurka, kolbász, sült húsok tepsis és  héjában sült burgonyával, savanyú káposztával

Desszert: Palacsinta, házi lekvár kavalkáddal

 

Vasárnap:

Reggeli: Józanító tojások

Távozás: Útravaló csomagolása: hurka, kolbász, tepertő

A disznótor alatt korlátlan tea, házi szörp, házi pálinka és bor (olaszrizling, rozé, portugieser) fogyasztás!

 

Részvételi díj:

3 nap 2 éjszaka: 24.900 Ft/fő

Csak szombat (szállás nélkül): 12.900 Ft/fő

 

Jelentkezés:

Jelentkezni lehet Petrik Idánál a gasztrotura@videkielet.hu címen és a 06-20-399-7185-ös telefonszámon.

Jelentkezési határidő: 2011. november 28.

 

Helyszín:

Kata Borház, Kapolcs, Petőfi út 57.