Petrik Ida

Családommal Balatonfüredre költöztünk egy számunkra igazi vidéki házba. Ezzel a döntésünkkel hipp-hopp azok között találtuk magunkat, akik a nagyvárost maguk mögött hagyva a csendes és romantikus vidéki életben keresnek megnyugvást és boldog családi fészket. A mi történetünk annyiból más, hogy én falun nőttem fel és mindig úgy éreztem, hogy gyermeket csakis vidéken tudnék nevelni.

Végzettségemet tekintve közgazdász, műszaki menedzser és gazdaság etikai szakértő vagyok. Második diplomámat a fenntartható vidékfejlesztésről írtam, majd doktori tanulmányaimat is ebben a témában kezdtem meg. Márton fiam születése és a költözés némileg eltérített ugyan a “tudományos” pályától, azonban két fantasztikus dolgot kaptam helyette: két kisfiú édesanyja és újra vidéki lettem.

Harmadik gyermekemnek tekintem a Vidéki Élet Magazin elindítását.  A gondolat a balatonfüredi házunk megvásárlása után hamarosan megszületett, amikor szembesültünk azzal, mennyire nehéz megbízható, régi házakhoz értő szakembereket találni, különösen idegenként. A többi ötlet pedig már jött magától és persze Orsitól.

 

 

Simon Orsolya