Két jóbarát közös vállalkozásba kezd… Biztosan sokaknak ismerős a történet. A mi történetünk egy kicsit másként kezdődik, de nem kevésbé idealisztikus.

Az oldal megszületésének ötlete Ida fejéből pattant ki Balatonfüredre költözésüket követően hamarosan. A megvásárolt öreg, ám nemrégiben felújított házon számos javítási, felújítási munka akadt. Az első nehezéségeket a megfelelő szakemberek megtalálása jelentette teljesen ismeretlenként. Aztán sokszor a rájuk való várakozás viselte meg a családot. Ekkor született meg az elhatározás, hogy létre kellene hozni egy adatbázist, melyben megbízható, régi házakhoz is értő, de emellett a környezetbarát technikákat is ismerő szakemberek lennének. A többi ötlet – a Magazin és a többi kategória – már jött magától. Orsi Ida középiskolai barátnője és egy véletlen találkozás folytán ismerte meg a Videkielet.hu tervét. Lelkesedése és építész végzettsége hamar meggyőzte Idát, hogy együtt sokkal jobban tudnák csinálni. Ezt követően már csak Orsit kellett meggyőzni és hamarosan sikerült megalapítani a vállalkozást. Orsi számos új ötlete, szakmai tapasztalata juttatta el az oldalt a végső megjelenéshez, melyet nagy szeretettel ajánlunk mindenkinek.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek, hogy ez a vállalkozás elindulhasson. Mindenekelőtt Ida férjének, aki töretlen mérnöki racionalitásával felkészített minket arra, hogy bizony számos nehézségbe ütközünk majd. Emellett a Basan házaspárnak, Borsche Annamáriának, Horváth Sebestyén Lászlónak, Lévai Magdolnának, Márta Irénnek, Tóth Gergelynek, Vizvárdi Andrásnak és mindenkinek aki ötleteivel, tanácsaival hozzájárult az oldal elindításához. Köszönettel tartozunk családunknak is, akik folyamatos támogatásukkal álltak mellettünk és még az esti 11 órás skype beszélgetéseinket is türelemmel viselték.

Petrik Ida és Simon Orsolya alapítók