Vidéki Élet Magazin
2013 július havi cikkek
Nagyanyáink ősi csodaszere: az almaecet

Nagyanyáink ősi csodaszere: az almaecet

Bizonyára Te is ismersz olyan recepteket, praktikákat, melyeket az édesanyád vagy a nagymamád osztott meg veled. Az én tarsolyomban is akad néhány ilyen, ezek közé tartozik az almaecet. A nagymamámtól hallottam először róla, aki esküszik rá, hogy jót tesz az emésztésének, a szépségének, a közérzetének.... Tovább »
Sajtos croissant házilag

Sajtos croissant házilag

Nem tartozik a legegyszerűbb receptek közé, de szerintem megéri a fáradozást. Sokan félnek a leveles-élesztős tészták készítésétől, pedig nem annyira bonyolult, mint amilyen bonyolultan le lehet írni. Törekedtem rá, hogy egyértelműen, és aprólékosan írjam le a folyamatot. A lényeg, hogy jól hangold össze az egyes... Tovább »
A levendula fotón is gyönyörű...

A levendula fotón is gyönyörű…

Kihirdették a “Pózolj levendulával” fotópályázat idei nyerteseit, akiknek szívből gratulálunk! A pályázatra beérkezett összes fotó megtekinthető a Hungarian Provence oldalon az alábbi kategóriákban: család, egyedül és kreatív. Kellemes képnézegetést kívánunk!                 Egyedül kategória nyertes fotója: Család kategória nyertes... Tovább »
Tündérsziget, az illatáruda

Tündérsziget, az illatáruda

Kis sziget a Tihanyi – félsziget közepén, tömve tündéri habos-babos ruhákkal, levendulás finomságokkal, natúrkozmetikumokkal és két kedves, mosolygós emberrel, akik minden egyes terméküket maguk készítik a termesztéstől kezdve, egészen a kész termékig. Hétvégén a Tihanyi Piac Placcon jártunk. Ismerjétek meg a Tündérszigetet, illetve a sziget... Tovább »
Hangyák a házban? 5 tipp, hogyan tessékeljük ki őket

Hangyák a házban? 5 tipp, hogyan tessékeljük ki őket

Biztosan sokan küzdenek hasonló dilemmával, hogy házukba, kertjükbe tábort vertek a hangyák, de nem szeretnék őket elpusztítani, hanem inkább „állatbarát” megoldással, életüket kényelmetlenné téve távozásra kényszeríteni. No, de hogyan is törjünk borsot az orruk alá? 5 tipp, amivel ráébreszthetjük hívatlan vendégeinket, hogy nem látjuk őket... Tovább »
Conte Interior - egy történet története

Conte Interior – egy történet története

Semmi kétség sem fér hozzá, hogy a vidéki lakberendezés virágkorát éli, gondoljunk akár a magyar népi bútorokra, vagy a francia, olasz és angol vidéki stílusra. Nemrégiben egy kicsi bolt nyílott, egy igazi gyöngyszem a stílus rajongóinak, melynek története van. Nem csak a szó klasszikus értelmében,... Tovább »
Földhangoló ökotábor

Földhangoló ökotábor

Eleged van a tömegből, a zajból, az idegtépő forgatagból? Egy nyugodt, mégis emlékezetesen aktív hetet szeretnél magadnak a nyárra? A gyakorlatban akarod kipróbálni, hogyan lehet a fogyasztói társadalomtól függetlenebbül, kisebb lábbal, önfenntartásra törekedve élni? Jó érzéssel töltene el, ha a csillagos eget láthatnád magad felett... Tovább »
Badacsonyi halderelye -  új nagykövet a gasztronómiában

Badacsonyi halderelye – új nagykövet a gasztronómiában

A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk. A kezdeményező Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között. Ehhez... Tovább »