Vidéki Élet Magazin
Káli-medence: Kirándulás a magyar Toscanaban

Káli-medence: Kirándulás a magyar Toscanaban

Az elénk táruló látkép – lankás domboldal, a terményt, vagy a száraz füvet aranyosra festő, párán áthatoló korai napsütés – sokaknak Toscana-t juttatja eszükbe, pedig nem kell Toscana-ig mennünk, hogy ilyen szemet gyönyörködtető látványban legyen részünk. A Káli-medence tájait járva az ember önkéntelenül is lelassít,... Tovább »
Nádfedeles nyaraló Tihany - Sajkodon

Nádfedeles nyaraló Tihany – Sajkodon

Tihany-Sajkod egyik hangulatos, nádfedeles nyaralója lenyűgöző panorámával, egyedi naplementéjű terasszal, kerttel várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén. Közel a Balaton – szerintünk – legszebb strandjához, a híres Öreg Levenduláshoz, a varázslatos félsziget felfedezéséhez pedig számos biciklis és gyalogos túraútvonal közül... Tovább »
Kálibuli - Gasztro Fesztivál Köveskálon

Kálibuli – Gasztro Fesztivál Köveskálon

Köveskál idén június 21-én egy napra főszerepet kap a Balatonon, itt rendezik ugyanis az első Kálibulit, ami egyben a Balaton első igazi gasztro bulija is. A Káli-medence falvai az utóbbi években egyre népszerűbbek különleges fekvésüknél fogva és azért is, mert egyre több falusi vendéglátóhely, jó... Tovább »
Tulipános Porta és Vendégház: egy romantikus hangulatú fagerendás parasztház Dinnyésen, a Velencei-tónál

Tulipános Porta és Vendégház: egy romantikus hangulatú fagerendás parasztház Dinnyésen, a Velencei-tónál

A Tulipános Porta és Vendégház Dinnyésen, a Velencei-tó déli partján helyezkedik el. Természeti értékekben gazdag, falusias hangulatú település. Különálló, teljesen felszerelt, romantikus hangulatú fagerendás parasztházunk közel száz éve épült. Felújításakor olyan szálláshelyet szerettünk volna kialakítani, amely megadja az otthon kényelmét és közben lehetőséget ad arra,... Tovább »
Cselling Vendégház Révfülöpön

Cselling Vendégház Révfülöpön

Nem titkolt szándékunk – itt a Fülöp hegy lábánál, karnyújtásnyira a Balatontól- családias és színvonalas szállást , kulináris-borászati programokat kínálni a pihenni vágyóknak az év minden szakában ugyanúgy, mint azoknak, akik vonzódnak a vidéki életformához, a múlt hagyományainak tiszteletéhez és ebben a környezetben szívesen elkvaterkáznak... Tovább »
Csipkebogyó Piknik a Tihanyi PiacPlaccon

Csipkebogyó Piknik a Tihanyi PiacPlaccon

Tihanyról mindenkinek először a levendula jut az eszébe, pedig ez a gyönyörű község ennél sokkal több természeti és kulturális kinccsel rendelkezik. Ennek bizonyítására törekszik a Piac Placc is, amikor rendhagyó módon Csipkebogyó Pikniket szervez október 26-án. A Tihanyi Piac Placcon minden szombat délelőtt pezseg az... Tovább »
Szüreti Mulatság a Völgyben

Szüreti Mulatság a Völgyben

Ez év SZEPTEMBER 28. és 29. napján Hegyesd, Monostorapáti és Kapolcs falvak, programjaik összehangolásával egy vidám hangulatú SZÜRETI MULATSÁGOT tartanak a Völgyben, melyre sok szeretettel várnak Mindenkit! HEGYESD: 2013.09.28. 9h. – A helyi horgásztóból kifogott halak sütése, főzése, majd ezt követően szüreti vigalom. 2013.09.29. 21.30h.-... Tovább »
Ökovásár az egészségmegőrzésért

Ökovásár az egészségmegőrzésért

A Csalán Ökovásár és Egészségnap az egészségmegőrzés jegyében kerül megrendezésre Veszprémben a Historia Kertben 2013. szeptember 28-án 9:00 és 18:00 óra között, amikor is bárki feltöltheti élelmiszerkészletét a helyi gazdák, köztük a minősített biogazdák – által termelt javakkal. A garantáltan jó minőségű helyi alapanyagokból készített... Tovább »
Kulináris randevú - Közel a tűzhöz

Kulináris randevú – Közel a tűzhöz

A STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTERMISÉG BEMUTATJA: KÖZEL A TŰZHÖZ Kulináris randevú 2013. szeptember 8-án, Noszvajon 12 étterem, 12 világnézet, 12 kreatív séf, egy küldetés: stílusos vidéki vendéglátás! Ez év őszén a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Noszvajon gyülekeznek. A gasztromozgalom missziója, hogy az eseményre érkező 12 vendéglátóhely minél... Tovább »