Végh Családi Pince

Szolgáltatás: Borkóstolás, pincelátogatás, rendezvények

Név: Végh Endre

Cím: 8230 Balatonfüred, Hrsz. 4043. (postacím: Pálóczy Horváth Ádám u. 36/D.)
Telefon: 06-30-900-7451
E-mail: veghcsaladipince@invitel.hu
Weboldal: www.veghcsaladipince.hu

A családi pincészet, 1999-ben alakul saját új építésű objektummal. A pince, a gyönyörű balatoni panorámás kilátással és megannyi páratlan élménnyel gazdagítva, képviseli, és mutatja be a Balatonfüred-Csopaki borvidék neves, és minőségi borait. A pince tagja és minősített állomáshelye a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesületnek.

Végh Endre, az édesapa, 1972 óta foglalkozik borral, szőlőtermesztéssel. A borvidéken működő 2001 ben alakult Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület elnökeként, mind a régióban, mind pedig országos szinten, a Magyarországi Borútak Szövetsége alelnökeként, képviseli, és szorgalmazza a borászat egyre nagyobb jelentőségét, illetőleg jogosultságát a turizmusban.

Nem nagy szőlőterületen gazdálkodva, inkább a minőségre törekedve, a borvidék zászlósbora az Olaszrizling mellett, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Juhfark, Irsai Olivér fajtáinkat mutatjuk be különböző évjáratokkal, a bor iránt érdeklődő, bort szerető, kedvelő és nem utolsó sorban tisztelő vendégeinknek. A felvidéken található Pécselyi medencéből származó, Kékfrankos-Cabernet Franc cuvée is páratlan minőséget tanusít, mely szintén büszkeségünk.

A tradíciókhoz híven, a kóstolást a pincében élvezhetik a vendégek, ahol a borok szakszerű bemutatása mellett, a borvidékről, a borászatról, illetőleg az ehhez kapcsolódó turizmusról kaphatnak információt.

Vendégeinket, a 80 főre kialakított kóstolótermeinkben fogadjuk.

A pincészet kis létszámú rendezvények fogadására alkalmas: osztálytalálkozók, megbeszélések, esküvők, partnertalálkozók, vagy baráti társaságok, számára.