Forralt borban párolt körte, szederzselével

Az a jó a télben, hogy van néhány spéci étel és ital, cialis generic amit leginkább ilyenkor cialis use fogyasztunk. Itt van például a forralt bor. Ez az egyszerű nedű, nem csak a testet, de a canadian pharmacy lelket is felmelegíti, főleg a zord, fagyos időben. És nem csak a karácsonyi vásárokban lehet fogyasztani, készíts Te is otthon. Sőt, ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki ezt a receptet, és a fölösleges kalóriáktól sem kell félned.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 db Bosc kobakja körte (fontos, hogy jó kemény körtét vegyünk)
7,5 canada pharmacy dl száraz vörösbor
1 evőkanál méz
2 db egész fahéj rúd
6 db szegfűszeg
8 szem kardamom mag
2 cm-es darab friss gyömbér

 

Hozzávalók a szederzseléhez:
10 dkg szeder vagy erdei gyümölcs
étkezési zselatin

A körtét óvatosan hámozd meg, de a szárukat ne távolítsd el. A bort, a mézet és a fűszereket tedd egy kisebb lábosba úgy, hogy a folyadék ellepje a körtéket.

Nagyon alacsony tűzön, lefedve, körülbelül fél óra alatt a körte megfő és gyönyörű bíbor színű lesz.

A körtéket óvatosan emeld ki a borból. A bor egy részét a körte szívja fel, egy része elpárolog. Nagyjából a fele fog megmaradni.

De, ha igazán különlegeset szeretnél, a megmaradt borba tegyél 2 teáskanál étkezési zselatint (ha több bor marad, mint 3 – 3,5 dl tehetsz többet is), forrald össze és a tűzről levéve, ha már elkezd szilárdulni a zselé, keverd hozzá a szedret vagy az erdei gyümölcsöt.

A zselét tedd egy kistányérra és a körtéket, erre a zseléágyra helyezd.

De, ha nem szeretnél cialis coupon cvs a zseléággyal foglalatoskodni, akkor a megmaradt bort öntsd bögrékbe és fogyaszd forralt borként a körte mellé.

Különleges, finom és nagyon látványos desszert.

Jó étvágyat hozzá!