Gombás rakottas - hamis felfújt

Az eredeti felfújt Franciaországból származik és http://genericviagra100mg-quality.com/ az elegáns szuflé (souffle) nevet viseli. A tojássárgájával kevert krémet kemény habbá overthecounterviagra-best.com vert fehérjével gazdagítjuk, buy generic viagra online ami szépen megemeli a tésztát, és így egy könnyű, levegős can you buy viagra in stores desszertet kapunk. Eredetileg tehát édesség, de ma már rengeteg sós változat is létezik. Ami miatt gyakran félünk elkészíteni, az a tudat, hogy elég egy rossz lépés, és a tészta nem jön fel, csak szomorúan lapít az edényben. Ha viszont szépen megnő, gyorsan tálalni kell, mert hamar összeesik. Én eddig nem próbálkoztam vele, de egy bátrabb over the counter viagra pillanatban bele fogok vágni. Most azonban következzen egy olyan recept, amit nem is merek nagyképűen felfújtnak titulálni, de garantáltan nem lehet elrontani, és nagyon finom.

 

 

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

– 80 dkg pulykamell filé

– 30 dkg gomba (mi laskával készítettük)

– 1 fej lilahagyma

– 2 szál újhagyma

– 10 gerezd fokhagyma

– 3-4 marék reszelt sajt: pl. trappista, füstölt Karaván (könnyen olvadó és sülő)

– 4 tojás

genericviagra100mg-quality 2 dl tejföl

– vaj

– só, bors, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés:

Az összes hagymát apróra vágjuk (mi annyit csaltunk, hogy mindezt robotgéppel tettük). Vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pulykamell filét. A húst picit megpirítjuk (tényleg csak picit, mert hamarosan a gombával együtt fogjuk késznek nyilvánítani). Felszeleteljük a gombát és a hús mellé dobjuk, majd megpároljuk. Közben fűszerezzük: sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Ha a gomba és a hús szépen megpirult, elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk kicsit kihűlni. Azért fontos, hogy ne legyen túl meleg, mert nyers tojást fogunk hozzáadni, és a meleg gomba „összerántaná”, így egy nem túl bizalomgerjesztő, furcsa rántottaszerű kulimászt kapnánk.

Reszeljünk le a sajtot, majd a 4 összekutyult tojással és a tejföllel együtt adjuk a húshoz és a gombához, majd jól keverjük össze. Tegyük át jénaiba, és már mehet is a sütőbe. Kb. 20 perc alatt, közepes lángon süssük össze.

Mi a kedvenc köretemmel, krumplipürével tálaltuk, amit megbolondítottunk egy kis frissen szedett bazsalikommal. Ha pürét készítünk, lebegjen a szemünk előtt, hogy nem szabad fukarkodni a vajjal és a tejjel, mert csak akkor lesz finom, krémes állagú.

Tipp! Ősszel is gyűjthető gombákról bővebben itt olvashatunk: Őszi erdő kincsei – gomba