Májpástétom whiskey-vel bolondítva

Kedvenc Szakácsom úgy döntött, ideje felszámolni az ősi viszályt, ami köztem, és a Máj között dúl. Ősi, hiszen gyerekkoromban mindig májat kellett enni, és mennyire boldogító érzés volt ellenkeznem! Aztán az ellenszenv megmaradt, hiszen a máj olyan furcsa állagú és még csúnyácska is. De nem fokozom tovább az izgalmakat: ez a pástétom kedvemre való volt. Talán amiatt is, hogy krémessége nem emlékeztet az eredeti ruganyos állagra, de legfőképp azért, mert tényleg nagyon finom.

Hozzávalók:

–       15 dkg libamáj
–       fél marék apróra kockázott (mangalica) szalonna
–       1 alma
–       1 kis fej lilahagyma
–       0,5 dl borkocsonya (ha épp nincs a háztartásban, elhagyható)
–       0,25 dl whiskey (mi cseresznyéset tettünk bele, de a hagyományos is finom ízt ad neki)
–       kakukkfű, majoranna, rozmaring, só, bors

Elkészítés:

  1. Az apróra szelt szalonnát megpirítjuk. Amíg pirulgat, felkockázzuk a lilahagymát, majd rátesszük a szalonnára, és üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt májat és a felszeletelt almákat.
  3. 5-10 perc alatt megpirul a máj, ekkor adjuk hozzá (a só kivételével!) a fűszereket, a whiskey-t és a borkocsonyát. (A májat mindig csak a legvégén szabad sózni, különben megkeseredhet.)
  4. Újabb 10 percre fedőt teszünk rá, közben néha megkeverjük, nehogy odaégjen.
  5. Mire az alma jól megpuhul, addigra a máj is biztosan elkészül. Ekkor érkezik el az idő, hogy levegyük a tűzről és megsózzuk.
  6. Összeturmixoljuk, és egy folpackkal kibélelt tálkába tesszük. Hagyjuk kihűlni, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
  7. Ha szépen megdermedt, kész is a tálalásra. Kiboríthatjuk egy kistányérra (itt kap szerepet a folpack, mert határozottan kecsesebbé válik ez a mozzanat, és a végeredmény is lényegesen tetszetősebb, mint amikor az étel fele a tálban ragadJ), és már kenhetjük is a kenyerünkre.

Tipp: fokozhatjuk a pástétom élvezeti értékét, ha saját készítésű zsemlékre kenjük. A házi zsemlék receptjét hamarosan megosztom veletek.

miso weight loss, cucumber salad recipes keto, why do i lose more weight with beef vs chicken, cla and l carnitine, center for weight loss surgery lexington ky, vibrating machines for weight loss, most effective over the counter rapid weight loss pills, medical weight loss clinic oklahoma city, diets to lose 10 pounds in a week, are stair steppers good for weight loss, best fat loss supplement gnc, how long to remove diet pills from urine for urinalysis, how fast do you lose weight on the paleo diet, using laxatives to lose weight pro ana, chinese diet pills bee pollen, exercising everyday when overweight to lose weight, ashley fink weight loss, 14 day juice cleanse, how to gain two pounds a week, pagg diet pills, hiatal hernia weight loss, keto weight loss pills india, is trx effective for weight loss, professional weight loss clinic hammond la, loss medication weight, warm lemon water and weight loss, lose weight liquid diet, keto max recipes, weight loss seven days diet plan, precision nutrition weight loss for middle aged women, what walmart green tea is best for weight loss, how much weight can you lose on atkins phase 1, how many pounds can i lose, uams weight loss clinic, foods to buy for weight loss, kendall jenner fat burning pills,