Conte Interior - egy történet története

Semmi kétség sem fér hozzá, hogy a vidéki lakberendezés virágkorát éli, gondoljunk akár a magyar népi bútorokra, vagy a francia, olasz és angol vidéki stílusra. Nemrégiben egy kicsi bolt nyílott, egy igazi gyöngyszem a stílus rajongóinak, melynek története van. Nem csak a szó klasszikus értelmében, hanem máshogyan is. Története, melyet most Ti is megismerhettek, méghozzá a tulajdonostól. És hogy hogyan kapcsolódik mindez a mi Balaton-felvidékünkhöz? Az is kiderül a cikkből.

“Két évvel ezelőtt egy olaszországi nyaralás alkalmával az Assisitől néhány kilométerre eső Passignano sul Trasimeno településen jártam, ami egy igazi kis gyöngyszem a Trasimeno-tó partján. A nap perzselt, már javában zajlott a szieszta, amikor rábukkantam egy még nyitva tartó aprócska üzletre, ahová belépve az volt az érzésem, mintha egy mesevilágba csöppentem volna. A szebbnél szebb vintage bútorokkal berendezett kecses enteriőr, a lágy textilek, az antikolt fa csecsebecsék azonnal magukkal ragadtak és tulajdonképpen azóta sem engednek.

Egy olyan ember számára, aki szereti a szépet, mindig meghatározó élmény valami olyasmivel találkozni, ami nem része a hétköznapjainak, márpedig ez az irány akkor még csak nyomokban volt jelen Magyarországon és még most is csak elvétve találkozni vele. Sem üzleti, sem lakberendezői tapasztalatom nem lévén egy évbe telt, mire meggyőztem magam arról, hogy akár én is lehetnék ennek a vonalnak az egyik képviselője itthon, így született meg a Conte Interior, ami eddig show roomként üzemelt Budapest belvárosában, a nyárra viszont leköltözött Balatonfüredre a Gombás Kúriába, ami igazi autentikus környezetet biztosít a Franciaországban és Olaszországban készült lakberendezési tárgyak számára. A Conte jelentése történet/mese. Tulajdonképpen a kínálat stílusából adódóan mindenképpen idegen hangzású névre volt szükség. A megvalósulás és a valóra vált álom pedig az én mesevilágom, így született meg a név: a Conte.”

Ha lehetőségetek engedi, tessék megadni mindennek a módját, megélni, és nem átélni a pillanatokat! Látogassatok el a nyár folyamán a Gombás Kúriába, vagy a Conte Interior webáruházába. Szeretettel vár Benneteket Pintér Ildikó!