Levendula Udvarház -minden, ami levendula

Júniusban a Balaton-felvidéken minden a levenduláról szól. A virágzó, illatos levendulának ilyenkor jön el a szüretelési ideje. Az itt élőknek a levendula betakarítása hasonlóan fontos esemény, mint ősszel a szőlőé. És ugyanolyan ünnep is. Tihanyban június utolsó hétvégéje a levenduláról szól majd, érdemes lesz elmenni a szervezett túrákra, kézműves fesztiválra és sok más programra.

 

 

De aki igazán a levendula szerelmese, annak nem elég ez az egy hétvége! Annak mindig kell valami ebből a virágból. Szerencsére sokan vagyunk így, és sokan vannak, akik a levendula értékeit felhasználva, abból ihletet merítve készítenek szebbnél szebb tárgyakat, teszik el télire a virágot, hogy egész évben gyönyörködhessünk benne, élvezzük illatát, ízét, színeit… felidézhessük a nyár fűszeres hangulatát.

Van egy hely Tihanyban, ahol a levendulát minden formájában megtalálhatjuk egész évben. Szárítva, csokorban, kozmetikumokban éppúgy, mint bútorok díszeként, textíliákon, dísztárgyakon. A Levendula Udvarházban mindezek meg is vásárolhatók. Érdemes ide betérni, ha másért nem, a szemet gyönyörködtető látványért mindenképp. Egyedi, kézműves bútorok, képek, lakberendezési tárgyak, gyönyörű textilek és mindenhol selymes levendulaillat vár minket.

„A levendula az egyik legsokrétűbben alkalmazható gyógynövény, de az apró virágokkal ékes levendulabokrok látványa egyfajta életérzést is közvetít, amelyben jelen van a vidéki élet egyszerűsége, nyugalma, meghitt bája. Kézműves termékeinken visszaköszön ennek a kedves, illatos virágnak a látványa, a tisztaság és a visszafogott elegancia érzését sugallva.”
www.levendulaudvarhaz.hu

A levenduláról bővebben olvashatnak még a “Levendula, a lila illat” és a “Levendula párna” cikkekben. A “Kikapcsolódás” menüpontban pedig megtalálják a tihanyi programajánlóinkat a levendula fesztiválról.

We cannot display this gallery