A vidéki otthon

Enteriőrtervező, lakberendező, bútortervező. Tanó Mónit az „A vidéki otthon” blog szerzőjét faggattuk arról, miként lehet egy nő egyszerre feleség, designer, tervező, egy kézműves márka megalkotója – s mindezt teszi úgy, hogy az egyes „szerepkörökben” egyformán helytáll.

Mikor kezdted el a blogot írni? Miért pont a vidéki otthonról szól?

Az „A vidéki otthon” blogot 2010. december 31-én kezdtem. Ezt megelőzte egy szakmai blog a „Szebb otthon”, talán ezt kevesen ismerik. Sok hasznos cikk szól benne azoknak, akik felújítás, lakáscsinosítgatás előtt állnak. Karácsony táján tettem fel vidéki otthonokról dekorációs képeket, amiket az olvasók nagyon szerettek. Ezért döntöttem úgy, hogy ebben a stílusban is indítok

egy blogot. Ez lett az „A vidéki otthon”. Ehhez persze az is kellett, hogy én magam is nagyon szeretem a country stílust a lakberendezésben. Ezt csak így lehet lelkesen, odaadóan csinálni.

Hogyan történt a névválasztás?

Mindenképp magyar nevet szerettem volna. Nem törtem rajta sokáig a fejem. Lakberendezésről gondolkodtam vidéki stílusban, így hamar megfogalmazódott bennem „A vidéki otthon”- név.

Nem csak „A vidéki otthon” alapítója vagy, hanem a Home Art „márka” is a nevedhez fűződik. Mi volt előbb, a kézműveskedés, vagy az írás?

A kézműveskedés már kislány koromban elkezdődött az első babaruha elkészítésével. Így felnőtt fejjel az itthoni lakástextileket készítem el, vagy alkalomadtán egy-egy ruhadarabot. A blogolás, a témák keresése és saját bejegyzéseim inspiráltak arra, hogy belevágjak. A textil lakásdekorációkat így már eladásra is készítem. Ha így nézzük, a blog írás volt előbb, aztán jött a kézműveskedés.

A blogod nem egyszerűen egy blog, hanem magazin blog. Ez a műfaj a Te találmányod?

A blogon naponta új bejegyzések jelennek meg. Sok olvasóm a reggeli kávéja mellé fogyasztja, mintha egy Magazint nézegetne. Ezért lett Magazinblog. Az „A vidéki otthon”-nal jól indul a nap – írták már nekem többen. A hagyományos blogoktól is talán ez teszi különbözővé; minden reggel újdonság: Enteriőr, Inspiráció, Dekoráció, Kert és még sok minden más, egyéb témakörben. A műfajt nem tekintem az én találmányomnak, többen alkalmazzák azon bloggerek akik rendszeresen Magazinszerűen osztják meg a mondanivalójukat.

A blogon minden bejegyzés „Te” vagy, vagy vannak olyan témák is, amiket az olvasók miatt mutatsz meg?

A visszajelzésekből egyértelműen látszik, mit szeretnek az olvasóim és igen, szeretnék nekik tetsző dolgokat megjeleníteni. De minden esetben engem hoz lázba az adott téma, nekem kell hogy tetsszen elsőként, aztán adom tovább az olvasóknak. Lakberendezőként a szépet, ízléseset, praktikusat keresem, hogy minőséget tudjak adni. Ez nem jelenti azt, hogy minden egyes – talán már több mint 100 – enteriőrbe magamat is bele tudnám képzelni, de mindenképp kell, hogy valami engem is megfogjon bennük. Mint ahogy az olvasóknak is sokszor egy-egy dolgon akad meg a szemük, amit aztán elterveznek, hogy meg is valósítanak otthonukban. Mint ahogyan egy Magazin nézegetése közben is lenni szokott.

We cannot display this gallery

Melyik a kedvenc vidéki stílusod és miért?

Az én nagy kedvenc vidéki stílusom a sok közül a tengerparti-, vízparti vidéki stílus. Nagyon kedvelem a színeit. A kék árnyalatokat a kis pirossal, a natúr színeket és anyagokat. Ez a stílus adja számomra a nyugalom szigetét. Nagyon szeretem a tengert és nagyon örülök, amikor eljuthatok egy tengerpartra. Legutóbb a Földközi-tengert láthattam egy csodálatos helyen, előtte az Adriát. Ha egyszer majd lesz egy tengerparti házunk…!

Az oldaladon sokakat mutattál már be, ki volt a legérdekesebb interjúalanyod és a legizgalmasabb témád?

Erre nehéz választ adni, hiszen minden interjúalanyom hozzám is közel került az interjú készítése kapcsán. Igyekszem a tevékenységük mellett őket is megismertetni, így mindegyik kedves számomra. Volt szó kenyérsütésről, kézművességről, festészetről, lovakról, fotó-blogokról, bemutatkoztak boltok, webáruházak és sok más. Érdemes az „Interjúim” menüpontban böngészni.

Limara a „Limara Péksége” blog szerzője volt az első Rendszeres Olvasóm és nagyon boldog voltam, amikor elfogadta a felkérést, így készült el az első Mini interjú Limarával.

Mit tudhat az olvasó Tanó Móni vidéki otthonáról és rólad, amikor nem blogger vagy?

Magunk terveztük és sok saját kezű munkával építettük otthonunkat, ami folyamatosan alakul. Mediterrán-, tengerparti stílusjegyek fedezhetők fel, tele country stílusú kiegészítőkkel. A kertet is magunk munkáljuk, sok magról növesztett bokrot, növényt ültettünk és van egy tavunk is. Szeretjük az érdekességeket, van kiwi bokrunk, khaki fánk, olajfánk, fügénk… és gyümölcsfáink is. Nyaraláskor mindig valami új növénnyel térünk haza. Így lett egy hatalmas levendulabokrunk is. Az utazások mellett szeretünk itthon lenni, Lili kutyusunkkal játszani, sütni –főzni, esténként a teraszon beszélgetni.

A blog-olvasók tudják: hét közben lakásokat-, bútorokat tervezek és szükség szerint a kivitelezést is végig kísérem.

Mindennap mutatsz valamit az olvasóknak, ez az egyik mottód. Hogyan tudod ezt összeegyeztetni a magánéleteddel?

A titok, a jó időbeosztás. Ezt még jómagamnak is gyakorolni kell. Sokszor dolgozom előre. Így, hogy mindennap frissítem az oldalt, nem engedhetem meg, hogy egy váratlan program miatt ne legyen másnap bejegyzés. Figyelek, hogy a szabadnapokat én is szabadsággal, férjemmel, családdal és barátokkal töltsem.

We cannot display this gallery

Mik a terveid a jövőben?

A jövőben is hozni szeretném a színvonalat, amivel eddig is találkoztak az olvasók a blogon. Továbbra is lesznek interjúk, játékok és idén is tervezem a KREATÍV CSAJ DíJ 2012-t megszervezni, melynek tavaly nagy sikere volt.

Idén is nevezni szeretnék a Goldenblog Díj-ra, ahol tavaly az Életmód kategóriában a 176 jelentkező közül a 14. helyen végeztem. Ez azért is volt nagyon kedves a számomra, mert fél éves volt akkor blog, és nem gondoltam volna, hogy ennyien kedvelik.

Nemrég indult útjára a „Tervezz Tanó Mónival!” rovat. Ebben arra ösztönzöm az olvasókat, hogy szakmabeli kérdésekkel is nyugodtan keressenek meg, Őket érdeklő témákat ajánljanak. Azóta rendszeresen kapok kérdéseket e-mailben, amiket igyekszem hamar meg is válaszolni.

Mit üzensz az olvasóknak?

Köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra a szerkesztőknek, és Idának a nagyon jó kérdéseket!

JÁTÉK Tanó Mónival Home Art ajándékokért!

Kedves Vidéki Élet olvasók!

Egy kis ajándékkal szeretnék kedveskedni Nektek. Egy saját készítésű „Home Art” címkével ellátott szívecske szettet ajánlanék fel, melyet dekorációnak használhat majd az otthonába a szerencsés nyertes! Az ajándékszett tartalma: 1db nagy szív, 1db kulcstartó, 1db levendulazsák.

Ha Nektek is tetszik a vidéki lakberendezés, találkozunk az „A vidéki otthon” blogon! Tanó Móni

S hogy mit kell tenni, ha szeretnéd megnyerni a Home Art kedves tárgyait? Ha szívesen látogatod oldalainkat, tetszésedet megoszthatod velünk facebook oldalunkon: A vidéki otthon, Vidéki Élet Magazin

Hogy a sorsoláson részt vehessél, nem kell mást tenned, mint a cikk végén neved megadásával kommentben oszd meg velünk, melyik a kedvenc tárgyad a Home art webshopjában, melyet ide kattintva tekinthetsz meg! A kedvenceidet június 24. éjfélig írhatod meg nekünk. Vidám perceket kívánunk mindenkinek a böngészéshez!

 

 

EREDMÉNYHIRDETÉS!

Sorsoltunk és a szerencsés nyertesünk Szabóné Gere Erika olvasónk! Gratulálunk és köszönjük, hogy ilyen sokan játszottatok! Olvassátok a Vidéki Élet Magazint és az “A vidéki otthont” ezentúl is, szeretettel írjuk Nektek!

best weight loss vacations, plant based recipes, diet pills that work with low carb, how many calories should you eat for weight loss, hellferno eph 150 diet pills reviews, hunger suppresants, free weight loss pills no credit card required, best tea to help you lose weight, appetite suppressant strains, weight loss antidepressant medication, green coffee beans for weight loss does it work, how to have flawless skin after weight loss, drinking hot water lose weight, how do i know how many steps i should take to lose weight, kris gethin weight loss workout, prolazyme reviews for weight loss, what is considered exteme weight loss, dr richardson weight loss spring tx, appetite suppressant diabetes type 2, assistance with weight loss, weight loss probiotics, iodine pills for weight loss, illnesses that cause weight loss, male enhancement, conditioning for weight loss deason, weight loss diary format, how drinking water affects weight loss, labri diet pills, cold water therapy for weight loss, drink beer and lose weight diet, will diet pills affect zoloft, why do i lose weight when i eat more, how much percent of calories should come from carbs weight loss, keto diet pills shark tank reviews, new years resolution lose weight, did adele lose weight, vlcc weight loss package price, garcinia cambogia with highest hca, sherri rosenfeld, who wants to lose weight the most, cilantro weight loss before after, one bad meal wont make you fat, side effects of xls diet pills,