Csalán - Historia: Veszprém legújabb és legnépszerűbb termelői piaca

Az idén májusban életre hívott Csalán-Historia Helyi Termelői Piac sikerei már jól láthatók, hiszen a termelők-vásárlók törzsközönségének alakulása mellett  a „Legjobb piacok” között a harmadik helyen végzett a még csak 10 alkalmat maga mögött tudó,  Veszprémben minden pénteken 16:00- 19:00 óra között a Historia kertben nyitva tartó piac.

Veszprém legfiatalabb és egyben legdinamikusabban fejlődő piaca, a Csalán-Historia Helyi Termelői Piac május végétől kínál lehetőséget Veszprém megye termelőinek portékáik értékesítésére, a vásárlóknak a megbízható, helyi, egészséges élelmiszerek beszerzésére. A péntek délutánonként nyitva tartó piacon megtalálható minden szükséges, alapvető élelmiszer, úgy, mint ízletes és különleges sajtok, teljes kiőrlésű, még meleg pékáru, friss idénygyümölcs- és zöldségfélék, tartósítószer nélküli gyümölcslevek, házi füstölésű kolbászok, sonkák, illatozó rétesek, omlós sütemények… A piac szervezői már annak elindításának pillanatától kezdve kiemelt hangsúlyt fektetnek a kínált portékák megbízhatóságának ellenőrzésére, a minőségi garanciák meglétére, mely során folyamatosan tájékoztatják, segítik a gazdákat a jogszabályi előírások betartásában, és egyben ellenőrzik őket a minőségi helyi termék biztosítása céljából. A piacon csak Veszprém megyei  őstermelők árulhatnak. Ez azért jó, mert:

1. helyi gazdálkodókat segíti, hogy eladják a saját maguk által termelt, egészséges portékáikat,

2. nem utazik sokat a termék, hiszen Veszprém megyében termelik és fogyasztják el,

3. friss, megbízható és egészséges élelmiszer kerül a vásárlók asztalára,

4. jó hangulata van a piacnak, ahol még kikapcsolódni is lehet.

„ Egy helyi termelői piac sikere és garanciája a termelők és kínált portékájuk megbízhatóságán múlik, így kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a piac egésze megfeleljen mind a jogszabályi, mind a vásárlói igényeknek. Így biztos lehet mindenki abban, hogy az itt vásárolt élelmiszerek valóban helyben kerültek előállításra, és a minőségük garantálja azok egészséges voltát. Bár sokan jelentkeznek más megyékből is a piacra termelőként, a Csalán-Historia Helyi Termelői Piac a helyiekért, a helyieknek szól mind termelői, mind vásárlói oldalról. Szeretnénk elérni, hogy minél nagyobb arányban helyben kerüljenek elfogyasztásra az itt megtermelt, kiemelt minőségű, ízletes sajtok, tartósítószer mentesen eltett lekvárok, házi füstölt húsok, háztáji tojás, friss gomba, a különleges paradicsomféleségek és egyéb finomságok.” – mondja Dr. Szalay Tímea, a piacot üzemeltető Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A Csalán-Historia Helyi Termelői Piac számtalan visszajelzés alapján is a legszebb piacok egyike, mely a történelmi városkép háttérdíszletével a Historia Kertben várja vendégeit. A veszprémi vár és a buszpályaudvar közötti Séd-völgy ideális helyszíne az önmagában is szép, rendezett, az Ökovásárakból megszokott sátrak sorából álló harmonikus piacnak, mely egyre gyakrabban színtere közösségi eseményeknek, beszélgetéseknek is.

Talán mindezek után nem meglepő, ha a piac a Magyar Konyha Balaton 2013 különszámában a „Legjobb piacok” között a harmadik helyen végzett. Sikere ez az árusoknak, akik hétről hétre hozzák friss portékáikat, a vásárlóknak, akik a helyi termék vásárlása mellett döntenek, és a szervezőknek, önkénteseiknek, akik a piac feltételeit biztosítják.

Mindenkit várnak a termelők és szervezők, aki jó minőségű élelmiszerre vágyik és vásárlásával szeretne hozzájárulni a helyi gazdák megerősítésén keresztül a megbízható élelmiszer előállításához, és egyben a környezet védelméhez.

A piac helyszíne és nyitva tartása: Veszprém, Historia Kert, Remete köz 8. (A vár és a buszpályaudvar között a Séd-völgyben), minden pénteken 16-19 óra között.

Folyamatosan frissülő információ a piacról: www.facebook.com/csalanegyesulet

protandim weight loss pills, at home weight loss cleanse recipe, cutting for weight loss, eas whey protein for weight loss, daily macros to lose weight, lipozene and diet and working out, cranberry benefits for weight loss, intermittent fasting weight loss results in 2 weeks, best fat burner without caffeine, best proteins for weight loss and muscle growth, cheap diet plan to lose weight fast, how to keep weight off after phentermine, weight loss clinic rainbow city al, keto recipes entree, how does a type 1 diabetic lose weight, how much weight loss over 2 years is considered too fast, keto easter dinner recipes, celebrity rapid weight loss, ralphie may weight loss 2014, how much weight does pork lose when cooked, ballet beautiful results, best weight loss clinics, exercising at home for weight loss men, find out how to lose weight, is eating pasta bad for losing weight, extreme fit supplements, walking for fitness and weight loss, truth about weight loss pills, why do u lose weight from green tea, recommended daily steps for weight loss, what weight loss pill is approved by fda and safest, does cinnamon help lose weight, dr berland tampa, washu meal plans, benefits of apple cider vinegar pills for weight loss, dietician in delhi for weight loss, what are the top diet pills of 2019, can i lose weight by juicing, weight lose spell, diet pills with fast results, how ti make my skin tighter on my back after weight loss, extreme makeover weight loss casting, purple pill m 30,