Helka – A Burok-völgy árnyai

Könyvajánló

A Betűtészta kiadó gondozásában megjelent Nyulász Péter új könyve:  Helka – A Burok-völgy árnyai.

Hiánypótló mű született, mely a Balaton és a Bakony elfeledett mondavilágát éleszti fel egy új, izgalmas mesében. Főszereplői valós helyszíneket kalandoznak végig Tihanytól Hévízen át Sóstóig, a Gaja szurdokaitól a Szentbékkállai kőtengeren át a Szent György hegyi bazaltorgonákig.

A fantasy határát súroló, kacagtatóan humoros, kalandos meseregény elsősorban a már olvasni tudó, 8-12 éves korosztálynak íródott, akik keresik az izgalmat, de kicsik még a Harry Potter, vagy az Alkonyat sorozat történeteihez, avagy akik kevésbé a vámpírokra, inkább a Balaton és a Bakony tündérnépeire kíváncsiak.

A szerző, Nyulász Péter többéves kutatómunkával tárta fel a legendát és a helyszíneket, így a Helka túl azon, hogy letehetetlenül izgalmas olvasmány, észrevétlenül is hatalmas tudásanyagot ad át a mindannyiunk szívében ott élő Balatonunkról.

A művészi illusztrációkat Bohony Beatrix iparművész készítette.

 

 

A történet:

Különös események zavarják meg a Balaton nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni.

Mindeközben a Burok-völgy barlangok szaggatta szurdokában sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Az egyetlen remény Kamor, a Bakony varázslója…Sikerül-e megmenteni az ifjú hercegnőnek, Helkának, segítőjének, Cipriánnak és két, közel százéves manónak a tihanyi kastély lakóit, és békét hozni a Balatonra?

Helka – A Balaton legendája újraéled!

(Enner Patrícia)

 

Tipp: A könyv megrendelhető a kiadótól az alábbi címen: Betűtészta mesekönyvbolt, 2092 Budakeszi, Fő út 115, vagy megrendelhető online: info@betuteszta.com, ára 2850Ft. Valamint érdemes a balatonfüredi könyvesboltokban is érdeklődni, várhatóan ott is kapható lesz hamarosan!