Lazulj vidéken! - játék a Vizitkártyával és a Kata Borházzal

Nemrég hírt adtunk róla, hogy a novemberi Vizitkártya a Vidéki Élet Magazinnál járt látogatóban. Lapozd a Lakáskultúrát, olvasd a rólunk szóló cikket és NYERJ EGY VIDÉKI HÉTVÉGÉT két személyre, két éjszakára a kapolcsi Kata Borházba! Kedvcsinálónak nézd meg a cikk elejét itt!

Tennivalók: lájkold a játékot szervezők Facebook oldalát –

Vizitkártya, Vidéki Élet, Kataborház Kapolcs – és lájkold a képmontázst a Vidéki Élet Facebook oldalon.

A játékban november 10-22 között lehet résztvenni, sorsolás november 23-án lesz.

A nyeremény 2012. április 1 és augusztus 31. között “váltható” be.

 

 

 

 

A Vizitkártyáról

Böjtös Kinga, enteriőr dj oldala. Cikkei megjelennek többek között a Lakáskultúra, Széplak és Interieur magazinokban. Azaz minden ami lakberendezés, enteriőr, képzőművészet, iparművészet, design, kézművesség, otthonteremtés, belsőépítészet, fotózás, azt Kinga írásaiban és megkapó fotóiban megtaláljuk. Blogjában, a Vizitkártya oldalon háttér infókat olvashatunk a Lakáskultúrában megjelenő Vizitkártya rovat szereplőiről. A Balaton-felvidék szerelmese, könnyen előfordulhat, hogy nyaranként összefutunk vele, ha épp valamelyik intrejú alanyához utazik. Hozzánk is épp egy ilyen utazás kapcsán “tévedt be”. Kultúrák, művészetek járnak hozzá teadélutánra vagy épp esti partira. És hogy a beszélgetésekből, mulatságokból mi kerekedik ki? A fényképei tudják azt leginkább elmesélni nekünk. Már 2006 óta a Vizitkártya szerkesztője.

 

A Kata Borházról

Kapolcs a Káli medence északi kapujában, Balaton felvidéki Eger patak völgyében fekvő mesebeli falu . Egyes források szerint a település közelében vezetett a Via Magna, ami Budát kötötte össze az Adriai tengerrel. A Kapolcs nevét először egy 1092-es pannonhalmi apátsági levél említi (Kapulch), de véglegesen 1846-ban veszi fel a nevet. A falu mellett emelkedik a Királykő, amin feltehetően Attila, hun király vára állt.

A Kata borház a Királykő lábánál található. Talán nem meglepő, hogy a ház háziasszonyáról kapta a nevet. Az épület maga műemlék, az 1800-as években cseh serfőző mesterek tevékenykedtek ebben az épületben. Már a Rákóczi szabadságharc idején híresek voltak a kapolcsi fazekasok, serfőzők, gombkötők és tímárok, a jellegzetes molnár ipar mellett. Az épületet 2001-ben újították fel és nyerte vissza régi formáját. A házhoz 6000 négyzetméteres kert, egy vendégház és egy 30 méteres borospince tartozik. Elmondások szerint a második világháború idején ebben a pincerendszerben rejtőzködött el Kapolcs férfi lakossága. A pince egyik részében található a vinotékánk, ahol a balatoni régió borászainak kiváló termékeit értékesítjük.

www.kataborhaz.hu