Levél a Jézuskának

Kedves Jézuska!

Én egy nyolc éves kisfiú vagyok. Van egy kistestvérem, ő még csak öt éves, ezért mindkettőnk nevében írom Neked ezt a levelet! Egész évben próbáltunk jól viselkedni, bár Anya szerint ez nem sikerült mindig. Azért kérünk Téged, hozzál nekünk Karácsonyra ajándékot! Megígérjük, hogy jövőre igyekszünk igazán szófogadóak lenni.  Tudjuk, hogy Te mindent látsz, azt is tudod, mik a kívánságaink, de ilyenkor biztosan sok a dolgod, ezért inkább levélben is elküldjük Neked. Hozzál nekünk helyi kézműves ajándékokat. Biztosan furcsállod, hogy ezt szeretnénk, hiszen tavaly mindenféle műanyag csodajáték volt a vágyun k.  Anya azonban nemrég elmesélte nekünk, hogy miért jó a helyi termék.

Anyával a múlt szombaton Tihanyban voltunk a piacon és vásároltunk Tünde néni kakaóskalácsából és Csaba bácsi finom joghurtjaiból és sajtjaiból. Piacolás közben Anya elmesélte, hogy azért is jó piacra járni, mert ezzel egészséges és friss ételeket ehetünk és támogatjuk vele a helyi termelőket is. A helyi termelő az, aki itt él a közelünkben és zöldséget, gyümölcsöt termel, sajtot, kolbászt készít vagy éppen kenyeret süt és eladja a piacon. Ha tőlük vásárolunk, azt jelenti, hogy friss és egészséges élelmiszereket eszünk és lesz munkájuk a termelőknek, amiből meg tudnak élni. Anya azt is elmesélte, hogy nem csak élelmiszert, de kézműves termékeket és játékokat is készítenek a közelünkben. Szerinte ezek a játékok azért jók, mert természetes anyagból készültek, így nem tartalmaznak mérgező összetevőket, és nem kellett messziről ideszállítani őket, ami súlyosan szennyezi a környezetünket. Anya azt is elmondta, hogy sok játékot távoli országban gyártanak, ahol még az is előfordul, hogy hozzánk hasonló kicsi gyerekeknek kell dolgozni a játékgyárban. És végül Anya azt is mondta, hogy sose felejtsük el, a legnagyobb ajándék, ha egészségben és szeretetben együtt lehetünk.

Kérünk Téged Jézuska, minden gyereknek helyi játékot, könyvet, családi együttlétet, szeretetet ajándékozz! Ne engedd, hogy a világon a gyerekek szenvedjenek és mindenkinek adjál finom ételt és meleget Karácsonyra!

Köszönjük szépen!

Márton és Lujza

 

Kedves Mártonok és Lujzák megajándékozói!

Igyekszünk egy kis segítséget nyújtani a Jézuskának és Nektek kézműves, helyi ajándékötletekkel! Természetesen listánk lehetne sokkal hosszabb, küldjétek el a cikk végén hozzászólásban vagy a Facebookon az arra érdemes termékeket, kézműveseket!

Számos lelőhelyet rejt gyermeknapi cikkünk, azóta azonban vannak újabb felfedezettjeink is. Emellett érdemes ellátogatni az óvodákban, iskolákban egyre népszerűbb kézműves vásárokba és a környékünkön lévő karácsonyi vásárokba is!

Most pedig jöjjön a női magazinokból jól ismert “üzletlista” kicsit másképp:

101 Kiskocka

Folttakarók, kispárnák kiságyra, nagyágyra, babakocsiba

Készíti: Varga Szabina, 06-20-358-3090, műhely: Balatonfüreden

Karácsonyi Bonbonette Figurák

Ölelnivaló textil babák és állatkák

Készíti: Zongor Klára, műhely: Veszprémben

Ujjbábok

Készíti: Cserfai Viola, 06-87-703003, 06-20-3981760, cserfaiviola@freemail.hu, műhely: Balatonfüreden

Mesekönyv nagyoknak a Balaton-felvidék mondavilágából

Helka – a burokvölgy árnyai
We cannot display this gallery

 

Tipp!

Ha mindenáron ragaszkodunk egy jól ismert névhez, választhatjuk a Lego termékeit. Kevesen tudják, de a Legonak van egy gyára hazánkban Nyíregyházán, ezért ne lepődjünk meg, ha a “Made in Hungary” felirattal találkozunk a dobozokon. Ugyanakkor számos hazainak vélt márkanév alatt árusított játékot gyártanak a világ másik végén, érdemes rákukkantani a csomagolásra és megkeresni az előállítás helyét!

És végül, de nem utolsósorban,  akit érdekel, a gyerekek kedvence, Tünde néni kalácsa és a nemesvámosi tejtermékek, itt és itt megnézheti.