Tündérsziget, az illatáruda

Kis sziget a Tihanyi – félsziget közepén, tömve tündéri habos-babos ruhákkal, levendulás finomságokkal, natúrkozmetikumokkal és két kedves, mosolygós emberrel, akik minden egyes terméküket maguk készítik a termesztéstől kezdve, egészen a kész termékig. Hétvégén a Tihanyi Piac Placcon jártunk. Ismerjétek meg a Tündérszigetet, illetve a sziget szívét és lelkét: Farkas Szilviát és Czégai Lászlót!

Mióta foglalkoztok kézműves termékek és natúr kozmetikumok készítésével?
Nagyjából 18 éve kezdte Szilvi a kézműveskedést, én pedig világ életemben elektronikával foglalkoztam. Levendulával 10 éve foglalkozunk. Először csak ajándéktárgyakat készítettünk, levendulazsákot és levendulapárnát, mert a levendula mindig igazi szerelem volt. Nép- és iparművészettel is foglalkozunk, sokat kiállítottunk Olaszországban, ott igazi kultusza van a levendulának. Az alap ötlet ebből indult, és mi is sokféle módon kipróbáltuk. Így alakultak ki a saját termékeink.

Nagyon kedves a márkanevetek. Van ennek valamilyen története?  
A Tündérsziget nevet először az iparművészeti ruhás boltunk kapta, ami mint egy kis ékszerdoboz Tihany központjában habos-babos ruhákkal indult.
A „tündér” a ruhákra utal, a „sziget” pedig Tihanyra. Később ezt választottuk cégnévnek is.

Mesélj a termékeitekről. Mik voltak az első termékeitek és miket árusítotok most?
Az első termékek a dísztárgyak és a szappanok, kozmetikumok voltak. Az ehető változat, csak ezután következett. Jöttek a lekvárok, ezt követték a szörpök, teák, fűszerek.

Mit jelent az, hogy „natúr kozmetikum” és „natúr termék”? Milyen alapanyagokat használtok?
Abszolút természetes alapanyagokat használunk manufakturális feldolgozással, a termesztéstől a kész termékig. Mivel szinte mindent ketten készítünk, ezért a kapacitásunk elég véges, viszont így tudjuk tartani a minőséget.

Rengeteg terméketekben használtok levendulát. Mire jó a levendula? És miért szerettek dolgozni vele?
A levendulának számtalan jótékony hatása van külsőleg és belsőleg is. Testileg és lelkileg nyugtató, gyulladáscsökkentő, emésztéssegítő és légút tisztító hatása van. Mi egyszerűen szeretjük az illatát, az aromáját és ezt szeretnénk másokkal is megosztani.

Melyik terméketekre vagy a legbüszkébb és miért?
Igazából az összesre, de nagy kedvenc most nekem a levendulás limonádé és a levendulás eper lekvár, Szilvinek a bodzás cseresznye lekvár és a „Rózsa”szín álom teánk. De ez szezononként, mindig változik.

Mit szeretsz a legjobban a piacozásban? Miért jó a Tihanyi Piac Placc?
Az emberekkel való közvetlen kapcsolat, az őszinte visszajelzések, ezek mind segítik a munkánkat. Ezt máshol nem kapja meg az ember.
A Piac Placc attól jó, hogy egy kicsit mediterrán a hangulata, isteni árnyas fák alatt, kellemes környezetben színes olasz vásári nyüzsgést ad vissza, ami mégis magyaros.

Milyen terveitek vannak? Milyen újdonságokkal találkozhatunk még a nyáron?
Az új termékeink már elkészültek a Levendula fesztiválra. Sok minden van még a tarsolyunkban. Célunk az igazi Tündérsziget kialakítása itt Tihanyban, a Kossuth Lajos utca 29-ben. Egy nyitott udvar, ahol a termékeinkkel egy nyugodt környezetben ismerkedhetnek meg a vásárlóink.

Ameddig nem készül el a vágyott “sziget”, a Tihanyi Piac Placcon minden szombaton reggel 8 és délután 2 óra között megkóstolhatjátok és megillatozhatjátok a Tündérsziget termékeit.

Kövessétek őket a Piac Placc Facebook oldalán is (www.facebook.com/piacplacc)!

Az interjút köszönjük a Tihanyi Piac Placcnak!

all natural thermogenic, high fat low carb diets, get healthy to lose weight by eric berg, lose weight drink coconut oil a nd, shakeology meal replacement weight loss program, liz macdowell vegan keto recipes, on the go diet, jyothika weight loss, best home remedy appetite suppressant, how to do weight loss without having loose skin, perfect healthy diet for weight loss, tannins appetite suppressant, reviews of align me weight loss, weight loss chili recipe, keto broccoli and cauliflower recipes, hormonez weight loss, alli reviews, chickpeas health benefits weight loss, diet pills at costco, loose weight loss, cheap meals to help lose weight fast, how much egcg should you take for weight loss, quick weight loss center dunwoody ga, weight loss des moines, why does the gallbladder flair up with quick weight loss, diet supplements review, in order to lose weight a person must, cant just depend on eating healthy to lose weight, cardio or muscle training to lose weight, can you have diabetes and not lose weight, in people who are physically active extra fat consumed in the diet is stored first in, how effective is l carnitine for weight loss, forskolin diet pills free sample, all year slim diet pills,