Újra füredi borhetek

Egy pohár finom bor és jó társaság a Tagore sétány öreg platánfái alatt, közben balatoni panoráma…

Ezt ígéri idén is a balatonfüredi borhetek, mely ismét megnyitotta kapuit. A borünnepet 1932-ben rendezték meg először, azóta minden évben élvezhetjük a legkiválóbb balatoni borokat, ráadásul most már három héten át. A Tagore sétányt benépesítik a borházak, a padok és asztalok. Az öreg platánfák alatt borkedvelők ezrei kóstolgatják a pincészetek remekeit. A borünnep mára az ország egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és borászati fesztiváljává nőtte ki magát. A szervezők idén is kitettek magukért, az eddigi legnagyobb kínálattal várják a borbarátokat.

A látogatók közel harminc fajtából készült kétszázötven féle bort kóstolhatnak meg, melyek mind a Balatonfüred-Csopak borvidékról származnak. A borvidék méltán legnépszerűbb bora az olaszrizling, melynek különböző szüretelésű fajtáit kínálja valamennyi borház.  De ne feledkezzünk meg a zweigeltekről, juhfarkról, muskotályokról és a 2010-es rozékról  sem. Mindenképpen érdemes betérnünk Piffáthékhoz, de a Múzsa Borház különlegességeit se hagyjuk ki.

Az idei évben a gasztronómiai élvezetek kedvelői is találnak újdonságot, a pecsenyesütők mellett egy sajtház is hívogat minket. A sajtok remek kiegészítői a boroknak, így garantált a kulináris élvezet.

A vásári hangulatról kirakodó vásár gondoskodik és az idén először a Városok és Falvak Szövetsége szervezésében egy kézműves sátorban mutatkoznak be a szövetség falvai kézműves munkáikkal. Találkozhatunk majd a Herendi Majolikagyárral is, kézműves, egyedi kerámiáik minden vidéki otthonnak díszei lehetnek.

We cannot display this gallery

Képek innen.