Vidéki Gasztrotúra - Márton napi vigadalom

Vidéki Gasztrotúra – Márton napi vigadalom Kapolcson

 

November 11. egy jeles dátum a népi hiedelem szerint. Ekkorra híznak meg a fiatal libák, érik be a fiatal bor. A hagyományok úgy tartják, hogy „aki Márton-napon nem eszik libát, az egész évben éhezni fog!”

Ezúton szeretettel meghívjuk Olvasóinkat  az idei év első Vidéki Gasztrotúrájára a Kata Borházba Kapolcsra egy borkóstolóval összekötött ínycsiklandozó lakomára, amelyen megtisztel bennünket személyes jelenlétével Trombitás Tamás szentbékállai borász, akivel végig kóstolhatják kedvenc és a 2011-es szüret, érésben lévő borait is.

A Márton napi vigadalom időpontja 2011. november 12. szombat, a lakoma délután 6 órakor kezdődik.

 

 

Menü és program

Előétel: Ropogós libatepertő, lilahagymával, kovászos kenyérrel

Leves: Illatos libanyak leves, lúdgége tésztával

Főétel: Kemencében sült káposztás liba, házi tejföllel

Desszert: Almás pite fahéjas vanília öntettel

7 fajta bor kóstolása (boronként kb. 1 dl)

A Borházban és a szomszédos vendégházban szálláslehetőséggel is várják a vendégeket. Érkezz pénteken és maradj vasárnapig! Számos hétvégi gasztro kalandozás ötletével várnak a házigazdák. Néhány ízelítőül: odaúton érdemes megállni és körülnézni a Vámosi csárda termelői piacán, péntek délután Nemesvámoson. A lakomát követően remek vasárnapi program a Liliomkert Piac délelőtt Káptalantótiban. Ha pedig helyi különlegességre vágysz, egy kapolcsi sajtműhelyben vásárolhatsz házi sajtokat.

Részvételi díj

A vacsora és a borkóstoló ára: 8900 Ft/fő.

A lakomán résztvevőknek a szállásdíj:  6000 Ft/fő 7000 Ft/fő  helyett. A szállásdíj a házi finomságokból álló reggelit tartalmazza.

Jelentkezés

A gasztrotúrán maximum 8 fő részvételére van lehetőség.

Jelentkezési határidő: 2011. november 7. hétfő

A jelentkezéseket a gasztrotura@videkielet.hu címre várjuk.

We cannot display this gallery