Vidéki luxus porcelánok - Herend Village Pottery

Azt gondolhatnánk, hogy hamisítatlan vidéki hangulatot csak antik kerámiákkal, vagy kézműves fazekas darabokkal érhetünk el. Pedig ez koránt sincs így. Jó hírem van azok számára, akik kedvelik a hagyományt, minőséget, mindezt luxus kivitelben, rájuk vár a Herend Village Pottery márkanév. Barátainktól kaptam ajándékba az első darabot. Rusztikus, de modern konyhám Alföldi Porcelángyárban gyártott kékfestő csempéjéhez (amit azóta már sajnos nem gyártanak, sőt a gyárat is bezárták) remekül passzol a kék-fehér méztartó. Azóta számos további ajándékkal és saját beszerzéssel bővült a kollekció, melyek közül a kedvencem a vajtartó. Más minták közül is választhatunk, van tulipános, katicás, kakasos, virágos és még számtalan!

A 180 éves Herendi Porcelángyár 1967-ben kezdett étkezési kerámia termékeket gyártani. Ezek sima, egyszerű, jellemzően egyszínű vagy egy-két színnel dekorált tárgyak voltak. A herendi gyár 1990-ben indította a Herend Village Pottery termékcsaládot. Az azóta történt szétválás miatt a Village Pottery termékcsaládot ma már a Herendi Majolikagyár gyártja. Hat mintával kezdtek, ma már 69-ből válogathatunk. Az egyszerűtől a gazdagon díszített dekorokig széles a választék. A változatos mintakollekcióban mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt. A 69 minta több mint 200 formára készül. A Herend Village Pottery alapvetően különbözik anyagában is a herendi porcelántól, alapanyaga egy fehér színű öntőmassza, mely tulajdonságait tekintve a porcelán és az agyag között van. Ezáltal a termékek a korszerű konyha igényeit minden tekintetben kielégítik, sütőben, mikrohullámú sütőben és mosogatógépben egyaránt használhatók.

A kollekció termékeit a Herendi Majolikagyárban és a budapesti mintaboltban vásárolhatjuk meg. Ezenkívül járjunk nyitott szemmel, vásárokban is fel-feltűnik a termékcsalád, például a balatonfüredi borheteken évek óta találkozhatunk vele.

Bővebb információ: Herendi Majolikagyár

 

A házi kedvencek

Tudtad?

Herenden a Herendi Majolikagyárban lehetőség van gyárlátogatásra előzetes bejelentkezés után. Nyitva tartás és kontaktinformáció: www.herendmajolika.hu

És ha már Herenden járunk kihagyhatatlan program a Porcelánművészeti Múzeum és a Porcelanium! Ha szeretnéd kipróbálni, hogyan kel életre egy darab porcelánmassza, vagy érdekel a porcelánfestés a Kreatív műhelyben és a Festőkurzuson a helyed! Bővebben: www.herend.com