Vidéki Élet Magazin

Vidéki Élet Magazin

Két jóbarát közös vállalkozásba kezd… Biztosan sokaknak ismerős a történet. A mi történetünk egy kicsit másként kezdődik, de nem kevésbé idealisztikus.

Az oldal megszületésének ötlete Ida fejéből pattant ki Balatonfüredre költözésüket követően hamarosan. A megvásárolt öreg, ám nemrégiben felújított házon számos javítási, felújítási munka akadt. Az első nehezéségeket a megfelelő szakemberek megtalálása jelentette teljesen ismeretlenként. Aztán sokszor a rájuk való várakozás viselte meg a családot. Ekkor született meg az elhatározás, hogy létre kellene hozni egy adatbázist, melyben megbízható, régi házakhoz is értő, de emellett a környezetbarát technikákat is ismerő szakemberek lennének. A többi ötlet – a Magazin és a többi kategória – már jött magától. Orsi Ida középiskolai barátnője és egy véletlen találkozás folytán ismerte meg a Videkielet.hu tervét. Lelkesedése és építész végzettsége hamar meggyőzte Idát, hogy együtt sokkal jobban tudnák csinálni. Ezt követően már csak Orsit kellett meggyőzni és hamarosan sikerült megalapítani a vállalkozást. Orsi számos új ötlete, szakmai tapasztalata juttatta el az oldalt a végső megjelenéshez, melyet nagy szeretettel ajánlunk mindenkinek.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek, hogy ez a vállalkozás elindulhasson. Mindenekelőtt Ida férjének, aki töretlen mérnöki racionalitásával felkészített minket arra, hogy bizony számos nehézségbe ütközünk majd. Emellett a Basan házaspárnak, Borsche Annamáriának, Horváth Sebestyén Lászlónak, Lévai Magdolnának, Márta Irénnek, Tóth Gergelynek, Vizvárdi Andrásnak és mindenkinek aki ötleteivel, tanácsaival hozzájárult az oldal elindításához. Köszönettel tartozunk családunknak is, akik folyamatos támogatásukkal álltak mellettünk és még az esti 11 órás skype beszélgetéseinket is türelemmel viselték.

Petrik Ida és Simon Orsolya alapítók

ugrás fel

Alapítók

Petrik Ida

Családommal Balatonfüredre költöztünk egy számunkra igazi vidéki házba. Ezzel a döntésünkkel hipp-hopp azok között találtuk magunkat, akik a nagyvárost maguk mögött hagyva a csendes és romantikus vidéki életben keresnek megnyugvást és boldog családi fészket. A mi történetünk annyiból más, hogy én falun nőttem fel és mindig úgy éreztem, hogy gyermeket csakis vidéken tudnék nevelni.

Végzettségemet tekintve közgazdász, műszaki menedzser és gazdaság etikai szakértő vagyok. Második diplomámat a fenntartható vidékfejlesztésről írtam, majd doktori tanulmányaimat is ebben a témában kezdtem meg. Márton fiam születése és a költözés némileg eltérített ugyan a “tudományos” pályától, azonban két fantasztikus dolgot kaptam helyette: két kisfiú édesanyja és újra vidéki lettem.

Harmadik gyermekemnek tekintem a Vidéki Élet Magazin elindítását.  A gondolat a balatonfüredi házunk megvásárlása után hamarosan megszületett, amikor szembesültünk azzal, mennyire nehéz megbízható, régi házakhoz értő szakembereket találni, különösen idegenként. A többi ötlet pedig már jött magától és persze Orsitól.

 

 

Simon Orsolya

ugrás fel

Szerzőink

Simon Orsolya

Petrik Ida

Lévai Magdolna Zsófia

Vidéken születtem és nőttem fel. Már kamaszként építész szerettem volna lenni, ezért a gimnázium után a Műszaki Egyetemre jelentkeztem. A gólyatáborban ismerkedtem meg Orsival, akivel rögtön nagyon jó barátok lettünk. Már az egyetem mellett építészként kezdtem dolgozni, de mindig kacérkodtam az írás gondolatával is. Több cikkem megjelent az egyetemi újságban és az Atrium magazinban, jelenleg műfordítással is foglalkozom. Így mikor Ida és Orsi megkérdezték, csatlakozom-e a csapathoz, nemes egyszerűséggel rávágtam: naná.

Nagyon megtetszett a honlap hangulata és üzenete, és örültem, hogy a lányok nem szigorúan szakmai írásokat várnak tőlem. Remélem cikkeimben sikerül átadni a vidéki élet nyugalmas hangulatát, és kellemes perceket szerzek velük. A recepteket pedig köszönöm Lakatos Tamásnak, aki újra és újra megörvendeztet főztjével.

Hutvágner Diána, a www.gasztrozseni.hu oldal alapítója.

Dudics Krisztián

Szerencsésnek tartom magam, amiért az építészi hivatást választottam, mert így kicsit művész, kicsit mérnök, kicsit gondolkodó és kicsit gyakorlati ember lehetek, néha magányos elmélyültségbe, máskor pedig emberekkel való beszélgetésbe merülve, és a munkám végül is komolyan vett játék: alkotás. Emellett elsősorban az ökológiai kérdések foglalkoztatnak, és rendszeres jógagyakorló vagyok.

Schafferné Szlávik Gabriella

ugrás fel

Elérhetőségünk

Vidéki Élet Ajánló alapító főszerkesztő – ügyvezető: Petrik Ida, petrik@videkielet.hu

Vidéki Élet Magazin alapító főszerkesztő: Simon Orsolya, simon@videkielet.hu

videkielet@videkielet.hu

ugrás fel

Médiamegjelenések

Lakáskultúra Magazin

2011. novemberi szám

Rovat: Vizitkártya

Cím: Vidékiélet pont hu

Szerző: Böjtös Kinga

A teljes cikk olvasható a Lakáskultúra Online-on is ide kattintva.

 

 

 

Dekorella – Ötletadó Kalandozások

2011. szeptember

Cím: Vidéki élet a Balaton-felvidéken

Szerző: Varga Emese

 

Ma és Holnap Magazin

2011. szeptember

Rovat: Média és fenntarthatóság

Cím: Minden, ami Balaton-felvidék – videkielet.hu

Szerző: Simon Orsolya, Petrik Ida

 

 

 

iveszprem.hu- hírportál

2011. november 14.

Rovat: Hírek

Cím: Veszprémi díjazottja van az “Írd Te a Vidéki Életet” cikkíró pályázatnak

A teljes cikk itt olvasható.

 

ugrás fel