Eladó ház Salföldön

110.000.000 Ft

Lépj kapcsolatba az eladóval!

+36-70/123-4567

elado@elado.com

Egy igazi vidéki otthon Salföldön, hazánk egyik legautentikusabb formában megmaradt zsákfalujában minden szempontból álomszerű.  Ez a pici település a nyugati országrészben, a Káli-medence szívében található, mely mindössze három kilométerre fekszik a Balatontól. Története egészen az Árpád-házi királyokig nyúlik vissza.

Salföld főutcáján áll Anikóék tájjellegű háza, mely büszkén hirdeti, hogy 2021-ben újították fel a tulajdonosok. A környékre jellemző, népi építészeti hagyományokat őrző homlokzat a településen élő és alkotó Somogyi Győző, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar grafikus és festőművész keze munkáját dicséri.

Az osztott ablakok és az utcai homlokzat szívecskés ablaktáblájának pasztell színe a háziasszony választása volt, mellyel házuk üde színfoltja lett az aprócska falunak.

A míves oromzatok 1850 körül kezdtek elterjedni hazánkban, mely díszítések összefüggést mutattak az építtető anyagi és társadalmi helyzetével.

Salföld parasztházai méltón őrzik ezeket a hagyományokat. Érdemes egy “homlokzatleső” sétát beiktatni, nem fogunk csalódni.

További információk

Alapterület

200 nm

Telek terület

5000 nm

Szobák száma

3+1

Ingatlan állapota

Felújított

Építés éve

1950

Fűtés

vegyes tüzelés kazán

Komfort

Összkomfort