Házirend - Vendégtájékoztató

Foglalás, érdeklődés

Petrik Ida

Telefon:  +36 20/399-7185

Email: kekpadoshaz@gmail.com 

 
A tulajdonos és a vendégház címe:

Lazányi János és Petrik Ida
8230 Balatonfüred
Huszka Jenő u 24

Kapcsolat a tulajdonossal:
Petrik Ida +36 (20) 399 7085
Lazányi János +36 (20) 399 7084
E-mail: kekpadoshaz@gmail.com

  Üzemeltetési adatok
  Adószám: 48179791-1-33 (Lazányi János)
  NTAK reg.szám: MA23078469
  Adószámos magánszemély, magánszálláshely szolgáltató
  Banki adatok
  Forint számla (HUF)
  Kedvezményezett: Lazányi János
  Bank : MBH Bank (volt Budapest Bank)
  Számlaszám : 10100833-18037800-01004000

  Árak
  A szálláshely csak egyben foglalható. Maximum 10 fő részére. Minimum két éjszakától lehetséges a foglalás
  Ár: 100 000 Ft (ÁFA mentes) / éj – 8 főig.
  Minden további vendég díja: 9000 Ft / fő /éj
  A szállás ára nem tartalmazza az idegenforgalmi adót: Amely mértéke 2023-ban : 590 FT / fő / éj. Ez a szállás díjával együtt fizetendő.

  Közvetlen foglalás menete

  • Amennyiben nem egy közvetítőn keresztül foglal, a foglalást a kekpadoshaz@gmail.com címre küldött levélen keresztül tudja elküldeni számunkra.
  • Foglalás tetszőleges számú személyre (max. 10) és éjszakára (max. 30) lehetséges.
  • A foglalásnál meg kell adnia a foglaló nevét, címét (számlázáshoz), e-mail címét, telefonszámát, a vendégek számát, az érkezés és távozás napját, az érkezés körülbelüli idejét.
  • A foglalást a vendégház vezetőjének el kell fogadnia és visszaigazolnia e-mailen.
  • A foglalás a teljes szállsádíj 30-ának előlegként történő megfizetését követően válik véglegessé.
  • A fizetésnek a foglalási visszaigazolásunk után maximum 24 órával meg kell történnie.
  • Az ingyenes lemondást a foglalás után 48 órán belül lehet intézni.
  • Abban az esetben, ha a foglalás lemondása 48 órával a foglalás után történik, de 15 nappal (beleértve) az érkezés előtt, 50% -át visszatérítjük.
  • Amennyiben a lemondás kevesebb, mint 15 nappal az érkezés előtt történik, semmilyen összeget nem tudunk visszatéríteni.

  Fizetés érkezéskor
  Érkezéskor a vendég köteles a fennmaradó szállásdíj összegét kifizetni, ha még nem lett kiegyenlítve. Vendégeink a szobákat csak a teljes szolgáltatási ár kifizetése (bankszámlánkra való befolyás, vagy kézhezvétel) után foglalhatják el!

  Fizetési módok
  Közvetlen foglalás esetén (nem közvetítőn keresztül) banki átutalással tud fizetni a Feltételek – Házirend elején említett bankszámlára.
  Bankkártyát, csekket, szépkártyát és egyéb fizetési módot egyelőre nem tudunk biztosítani.

  Adatkezelés, számlázás
  Az érvényes foglaláshoz meg kell adni a vendég kapcsolattartójának telefonszámát, amit bármilyen probléma, felmerülő fontos kérdések esetére kapcsolattartásból a vendég/vendégek távozásáig megtartunk.

  A szállásadóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van az MTÜ felé. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel céljából (BM okmányolvasóval) a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). A kötelező adatszolgáltatásról itt olvashat részletesebben : https://vizainfo.hu/szallashelyek.

  Amennyiben nem szeretné az okmányait átadni a szálláshely tulajdonosának, előzetes vendégadat-rögzítésre is jogosult a vendég saját maga által. Az ehhez szükséges eljárást a Vendégem applikáció oldalán töltheti le/olvashatja.

  Mivel a NAV követelmény előírja a szolgáltatónak a számlázási kötelezettséget, és a számla kötelező eleme a számlázott fél neve és címe, valamint ha cég, akkor annak adószáma is, továbbá mivel e-számlát állít ki a tulajdonos, ezen kötelezettség teljesítéséhez szükségünk van az Ön lakcímkártyájára és e-mail címére abban az esetben is, ha a vendég regisztrálja a vendégeket a Vendégem programban előzetesen

  A tulajdonos kijelenti, hogy a vendég/vendégek adatait nem használja fel más célból, csakis és kizárólag a fenti kötelezettségekhez, valamint a tulajdonos nem tárolja az adatokat nyomtatott formában. A számítógépen tárolt adatok addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem
  évül.

  Amennyiben a fenti számlaadatok írásbeli megadását és/vagy az okmányok a fenti lehetőségek valamelyike szerinti szkennelését visszautasítja, a tulajdonosnak jogában áll megtagadni a vendég tartózkodását bármikor, és megtagadhatja a szállásdíj visszafizetését is, ha az már ki lett
  egyenlítve!

  Érkezési/távozási idő
  Vendégházunk családi vállalkozás, munkaidőnk változatos, leginkább vendégeink érkezési idejéhez igazítjuk, ezért fontos az egymással való időegyeztetés.

  A szállást az érkezés napján 15.00 és 20.00 között lehet elfoglalni. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! Ha ezt elmulasztja, megeshet, hogy nem tudjuk azonnal fogadni.

  A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.

  Kérjük szíveskedjen maximum előző napon megbeszélni velünk, hogy hány óra felé szeretné elhagyni a vendégházat, hogy időben meg tudjunk jelenni kulcsátvételhez. Igény esetén, az érkezési,- és utazási időpontban a helyszínen szívesen rendelkezésre állunk!

  Látogatók (nem szállóvendégek) a szálláshelyen kizárólag napközben fogadhatók 09:00h-tól 10:00h-ig a szállásadó engedélyével.
  A látogatók felelősségét a foglalást adó vendég teljes egészében átvállalja.

  Dohányzás
  A dohányzás tilos a vendégházban, csak az udvaron megengedett. Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik! A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni!
  Bármilyen állat csak a tulajdonos engedélyével tartózkodhat a szálláshely területén.

  Nyílt láng
  Tüzet rakni csak a kijelölt helyen lehet (szalonnasütő) a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Ügyeljünk, hogy a tűz ne legyen túl nagy, ami veszélyes a környezetben lévő dús biomassza miatt! Kérjük, hogy a sütő mellett helyezzenek el egy vödör vizet szükség esetére. A vendégeink részére a letört és lemetszett ágakból biztosítunk tűzifát.

  Házon belül gyertyagyújtás megengedett a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával.
  Fontos: nyílt lángot (gyertya, kerti sütögetés, és bármilyen más nyílt láng) szigorúan tilos
  egyedül hagyni az ingatlan bármely területén, személyes ottlét a láng mellett kötelező!

  Fűtés
  A fűtés termosztát segítségével szabályozható.
  Az emeleti fürdőszoba, az emeleti WC, valamint a földszinti nappali önállóan szabályozható elektromos padlófűtéssel (is) rendelekezik.

  Tisztaság
  Az Ön/Önök higiéniai biztonsága és komfortérzésük növelése érdekében próbálunk a minimum felett teljesíteni. Kérjük ne felejtse, hogy esetlegesen az Ön/Önök távozása után pár órával már érkezhetnek vendégek. Hogy nekik is ugyanazt a színvonalat tudjuk garantálni, kérjük ügyeljenek a tisztaságra. Nem kritérium, de megköszönjük, ha a cipőt levenné a bejáratnál, és hozott, saját papucsot használna a házban. Ez a vendég komfortját is szolgálja.

  Takarítás
  Az egy hétnél hosszabb tartózkodású vendégeinknek heti egy takarítást előre megbeszélt időpontban biztosítunk. Igény esetén vendégeink felár ellenében extra takarítást is kérhetnek.
  Felár: 15 000.- Ft /alkalom.
  Ingyenesen biztosított eszközök kérésre

  • vasaló és vasalódeszka,
  • Mosógép – ruhaszárító
  • Hajszárító
  • Cipőápoló eszközök
  • Esernyő
  • Varrókészlet

  Kert
  A kertben található gyümölcsökből a vendégek szabadon szedhetnek, amennyiben termő időben vendégeskednek. Kérjük ügyeljenek a növények épségére.

  Ellátás
  Nem szerepel szolgáltatásaink között az étkeztetés, ellenben a jól felszerelt konyhában tudja biztosítani az étkezést. Élelmiszerboltok és éttermek címét kérje a tulajdonostól, aki szívesen ad tájékoztatást!
  A konyhában mosogatógép is rendelkezésre áll. A kávégép Tchibo márkájú kapszulával működik.

  Turista információ

  Környékbeli programokról, látnivalókról, közintézményekről (posta, kirándulóhelyek, strandok, gyógyszertár, stb.) a tulajdonos örömmel ad tájékoztatást, kérjük vegye fel a kapcsolatot !
  Aktuális programok: https://balatonfured.hu/
  A tulajdonos egy vidéki blogot üzemeltet: https://videkielet.hu/

  Orvosi rendelő
  Balatonfüreden városi szakorvosi rendelőintézet üzemel, elérhetősége:
  Balatonfüred, Csárda u 1
  Tel: 06 87 / 580 886
  http://www.furedrendelo.hu
  Ügyeleti beosztás : http://www.furedrendelo.hu/?p=ugyelet

  Fontos telefonszámok
  Tűz és komolyabb baleset, valamint rendőrségi ügy esetén, amit legelőször hívjon :

   

  • Mentők 104
  • Tűzoltóság (katasztrófavédelem) 105
  • Rendőrség 107
  • Segélyhívó központ (egységes európai szám) 112

  A fenti számok bármelyikének hívása után kérjük értesítse a tulajdonost is a 06 (20) 399 7185-ös telefonszámon. Ne felejtse, hogy felelőtlen hívás esetén Ön viseli annak következményeit.

  Kártérítés
  Az ingatlan területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

  Biztosítás
  Az ingatlan területén és azon kívül a vendégek és felelősségük nincs biztosítva semmilyen biztosítótársaság által ! A vendég vállalja, hogy ha bármilyen baleset történik vele a szolgáltatás ideje alatt, nem kíván kártérítési igénnyel élni.

  Fenntartjuk a jogot
  a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk! A tulajdonos jogában áll megtagadni az elszállásolást, ha a vendég nem tartja be a házirendet és ha megbontja a békét. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az
  esetlegesen fennmaradó napokat.

  Vendégpanasz
  Bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és lehetőség szerint megoldunk személyesen. Ilyenkor kérjük a nap 24 órájában keressék a fent említett kapcsolattartót/tulajdonost (21:00h – 08:00h között csak nagyon sürgős esetben).

  Felelősségvállalás
  A vendég felelős a saját viselkedéséért a házban és a kertben egyaránt, az esetleges balesetért maga viseli a következményeket. A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A feltételek/házirend nemelolvasása,
  nemismerete nem mentesít a következmények alól !