A szilva régi gyümölcsünk, mely bőséggel terem az ország több vidékén. Ezért nem véletlenül nevezték a szegény ember gyümölcsének, mert még a legszerényebb körülmények között élők udvarán is állt...
Konyhánk és kamránk
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és egy belőle készülő fűszeres füge chutney. Kiskoromban a nagypapám tündérkertjében, annak is a legeldugottabb szegletében élt egy...
Zakuszka házilag gombával és babbal gazdagon
A zakuszka készítése pont olyan elmaradhatatlan eleme a vidéki életnek, mint nagymama százéves virághagymái a kertben, a lekvárok és chutney-k befőzése a féltve őrzött családi receptek szerint vagy...
Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül
Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik...
Budaörsi kistermelő mikrozöldje az ország legjobbjai között
Az emberiség egyik ősi kihívása, hogy megfelelő táplálékot tehessen naponta az asztalra. Olykor nehezen sikerül megtalálni azt az egyensúlyt, amiben az ízlelőbimbóink, a testünk és a szemünk számára...
A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos cseresznyés vagy meggyes pite mellett megunhatatlan slágere az idei nyárnak is a franciák méltán népszerű pitéje, a Clafoutis...
Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a levendulás nyári recepteket, különleges fogásokat érdemes évről évre elővenni és feltenni a terített asztalra. A francia...
Gondolj másképp a cseresznyére, pitébe vele!
Sokáig a meggyes pite volt az egyik kedvenc nyári süteményem, el sem tudtam képzelni, hogy a sokkal édesebb cseresznyéből is fenséges pite készülhet. Mióta miénk az óriási cseresznyefa, rendre...
Jöhet egy kis cukkinis quiche? – 5 érv a zöldséges lepények mellett recepttel
A francia vidéki konyha kedvelt hagyományos étele a quiche (ejtsd: kis), vagyis a különböző feltétekkel készült lepény, melyet tojással és tejszínnel sütnek össze . Bár sokan a franciáknak...
Tegyük el a nyarat! – Bodzaszerelem
A májusi esték balzsamos illatai közül ezekben a hetekben bódítja rajongóit a bodza. Gyönyörű fehér virágaival, édes, fűszeres illatával sokunkat arra ösztönöz, hogy ezt az élményt megőrizzük, és...