Megérkeztél

Örülünk, hogy itt vagy! Engedd, hogy a múlt szele lelassítson 200 éves vendégházunkban! Szeretettel várunk  családoddal vagy barátaiddal egy felejthetetlen pihenésre! Foglalj most!

Kékpados Ház

Élvezd a csendet és nyugalmat stílusos vidéki vendégházunkban! Foglald le most pihenésed!

Családi pihenés

Vendégházunk kialakítása két család számára ideális. Pihenjetek együtt, mi pedig garantáljuk, hogy jól fogjátok magatokat érezni! 

kékpados ház balatonfüred vendégház kert

Isten hozott a Kékpados Házban, meseszép balatonfüredi vendégházunkban!

Álmunk volt egy olyan régi ház, melyben lelassít a múlt szele, de mégis kielégíti minden mai igényünket. 15 éve bukkantunk rá Balatonfüred óvárosában egy zsákutca végén, sőt, még annál is tovább, a sövényen túl a 200 éves kőházra, amit évekig az otthonunknak is nevezhettünk, melyet most szeretnénk Veletek is megosztani. Balatonfüred legújabb vendégháza szeretettel vár Benneteket!

A balatonfüredi Kékpados Vendégház története valószínűleg az 1790-es években kezdődött, amikor Siske faluban egy módos parasztház istállójaként épültek meg az egy méter vastag kőfalak. Bár az építés évét homály fedi, korára a környék beépítéséből következtetünk. Az azonban már teljesen bizonyos, hogy az épület szerepel az 1858-as kataszteri felmérés térképén. A Fortepanon fellelt 1960-ban készült fotóról pedig tudjuk, hogy az egykori istálló folytatásában húzódott egy még ennél is nagyobb épület, melynek nyomát őrzi a macskalépcső melletti rövid falszakasz. A házhoz vezető utca, a Huszka Jenő utca sem létezett még ekkor, ugyanis Balatonfüred egyik ikonikus temploma, a református templom fölötti domboldal még legelő volt.

Balatonfüredi vendégházunk szolgáltatásai

Az emeleten található négy hálószobánkban összesen nyolc főt tudunk kényelmesen elszállásolni. További két fő számára az emeleti nappaliban található kinyitható kanapén tudunk szállást biztosítani. A vendégházban két teljeskörűen felújított fürdőszoba és két WC szolgálja a vendégek kényelmét. 

A nagy együttlétek tökéletes helyszíne a házban található két nappali, a nagy ebédlő (10 fős asztallal) és a 60 négyzeméteres kültéri terasz. A teljesen gépesített, felszerelt konyha pedig a közös főzések színtere lehet. 

Kisgyermekes családoknak mobil gyerekágyat teljesértékű matraccal, etetőszéket, WC szűkítőt, mosdóhoz fellépőt és a lépcső tetejére felszerelhető leesésgátlót biztosítunk. 

Az udvaron homokozó, hintaszék, hinta, csúszda és trambulin áll a gyerekek rendelkezésére. 

kékpados ház balatonfüred vendégház hálószoba
kékpados ház balatonfüred vendégház kert

Áraink

Május 1-től szeptember 30-ig és iskolai szünetek, ünnepi időszakok:

100 000 Ft/éj 6 fő részére, minden további személy 9000 Ft/fő/éj (maximum 10 fő)

Október 1-től április 30-ig (kivéve iskolai szünetek és ünnepi időszak):

90 000 Ft/éj 6 fő részére, minden további személy 7000 Ft/fő/éj (maximum 10 fő)

 Idegenforgalmi adó: 2024-ben 650 Ft/fő/éj 18 éves kortól.

A vendégház minimum 2 éjszakára foglalható, július és augusztusban minimum 4 éjszakára.

Gyermekeknek 2 éves korig díjmentes.

Balatonfüredi vendégházunk képgalériája

Balatonfüred nevezetességei, látnivalók

Balatonfüred nevezetességeinek, látnivalóinak felfedezéséhez ajánljuk a www.balatonfured.hu oldalt. Ha pedig a környéken szeretnétek barangolni, akkor nem érdemes kihagyni Tihanyt, Veszprémet  és a Balaton-felvidék varázslatos falvait sem. 

Foglalás, érdeklődés

Petrik Ida

Telefon:  +36 20/399-7185

Email: kekpadoshaz@gmail.com 

A balatonfüredi Kékpados Vendégház üzemeltetője: Lazányi János Gyula

NTAK regisztrációs szám: MA23078469

Adószám: 48179791-1-33

Szívesen olvasnál a vidéki életről, vidéki otthonokról, programokról, eseményekről? Légy a Vidéki Élet Magazin olvasója!

Neked ajánljuk