Spárgaszezonban nálunk gyakori vacsoravendég a kacsamell spárgával tálalva, amit meg szoktam bolondítani friss csírákkal. Ma éppen a brokkolicsírára esett a választásom, mivel K betűs napot...
Receptek
Receptek nemcsak vidéki háziasszonyoknak. Szezonális, friss, egészséges, vegyszermentes alapanyagokkal a kamrából vagy hazai termelőktől.
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó vendége mindig az ünnepi asztalnak. A kuglóf német eredetű szó és az elnevezése a formájára utal, de a körülötte lévő legendák...
Medvehagymás túrós pogácsa
Ezzel a medvehagymás túrós pogácsa recepttel már tartozunk egy ideje jó néhány olvasónknak. A pogácsa nem az a műfaj, amit csak úgy össze lehet csapni, aztán lesz, amilyen lesz. A pogácsának lelke...
Gluténmentes zabpelyhes túrós süti
A zabpelyhes túrós süti az egyik legfantasztikusabb gluténmentes édesség receptem. Próbáljátok ki, garantáltan mindenkinek tovább kell majd adnotok a receptet. HOZZÁVALÓK: - 8 tojás - 35 dkg cukor -...
Rozmaringos fokhagymás sült cékla
A sült cékla régi nagy kedvencünk. Igazi segítő kéz a tél végén, amikor már alig találunk szezonális friss zöldséget és gyümölcsöt a kamrában és a piacokon. A cékla népszerűsége szerencsére sokat...
Medvehagyma pestó
A közelgő medvehagyma szezont nem érdemes kihagyni. Általában piacokon a legkönnyebb beszerezni, vagy a bátrabbak és rutinosak erdőjárás során is szert tehetnek rá, azonban ez esetben figyelni kell,...
Kedvenc kencéink – szendvicskrémek hétfőtől péntekig
A szendvicskrémek igazán hálás fogások az elfoglalt háziasszonyok menüjében, hiszen változatosak és általában mindenki szereti őket. Egy kis előretervezéssel gyorsan és könnyen elkészíthetők....
Csigatészta, ahogy nagyszüleink készítették
A tél lassan enged szorításából. Bár a napok egyre hosszabbak, hóból és fagyból még kapunk bőven. A falusi embernek a téli hónapok jelentették az év nyugodt időszakát, ám ez nem jentette azt, hogy...
A csodálatos zabpehely
Van úgy néha, hogy az apró dolgok alapjaiban változtatják meg az ember életét. Kis túlzással elmondható, hogy velem is ez történt, mikor az első házi zabkekszet megkóstoltam. A kóstolásból saját...
Hummusz, a keleti padlizsánkrém
Régóta foglalkoztat, hogy készítsek itthon hummuszt. Igazából ennek a pontos okát nem tudom, hiszen eddig nem kerültem közelebbi ismeretségbe ezzel a keleti finomsággal, mindössze egyszer ettem egy...
A házi joghurtkészítés fortélyai
Joghurtkészítés házilag? Igen! Lehet, hogy már híre ment: barátságba kerültem a zabpehellyel. Készítettem belőle sok mindent, többek között granolát is, (méghozzá nagyon-nagyon finomat- talán ez az...
Narancsos sárgarépa krémleves
A sárgarépa krémleves viszonylag új lakója a receptes könyvemnek, de mióta velünk van, senki sem bánja. Ez a gyönyörű sáfránysárga leves igazán krémes és finom. Már a színe is megvidámít, az íze...
Gnocchi házilag
A gnocchi olasz tésztaétel, közeli rokonságban áll a nokedlivel és a sztrapacskával. Valójában a bohókás nevű krumplinudli olasz változata. Mi most készítettük el először házilag, és mindenkinek...
Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most bemutatni. Elkészítése egyszerű, de annál mesésebb lesz elfogyasztani. Garantáltan az egyik kedvenc levesetek lesz, amit többször...
Hirdetés
