Hirdetés

Téltemető farsangi hétvége a Balatonnál

Programajánló

A farsang hagyományosan a húsvétot megelőző nagyböjt előtti időszak, a vidám mulatságokkal kísért téltemetés ideje, mely rituálék gyökerei már a kereszténység előtti időkre nyúlnak vissza. 2023-ban a farsangi időszak január 6-tól február 23-ig tart. S, hogy mennyire népszerű és időtálló népszokásokról van is szó, ezt jelzik az alábbi programajánlóink, amikre még nem késő becsatlakozni.

Arácsi farsang – február 11. – Balatonarács

Hirdetés
Farsangi hétvége Balatonfüred- Balatonarácson - 2023

 Az Arácsi Népházban a mohácsi busókat látják vendégül, felelvenítik az egykori sokac hagyományokat, a busúudvarban pedig mindenki megcsodálhatja őket. Az Arácsi Népházban farsangi fánkkóstolót tartanak, ahonnan kora délután a farsangi felvonuláshoz csatlakozva a Szent Benedek Iskolához érkezve egy valódi télűző mulatozáson vehetünk részt, a Klepetalo Busócsoport tavaszváró műsorával, kiszebáb égetéssel. 

Fotó és részletes program: www.balatonfured.hu 

Almádiak Napja 2023 – február 18. – Balatonalmádi

Hirdetés
rózsavilág

Az idén második alkalommal rendezik meg az „Almádiak Napját” Balatonalmádi összetartó vendéglátói. Az egész napos családbarát kavalkádban minden korosztály megtalálja kedvenc műsorát és garantáltan megtöltheti tányérját. A legkisebbeket többek között az Alma Együttes, a nagyobbakat a Veszprémi Petőfi Színház várja. 

„…Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él!…Sarkady Sándor”

Farsang Farka – február 26. – Tihany

Február 26-án: Farsang Farka- vidám, maskarás téltemetés

A tél utolsó hétvégéjén Tihany lakosai – és vendégeik – ünnepélyesen eltemetik a telet! A hagyományőrző mulatságon farsangi fánk, tea, forralt bor, felvonuló jelmezesek, maskarás fotósarok és még sok vidám meglepetés várható a  helyi Németh László Művelődési Ház szervezésében.

Még több farsangi program itt: VIDÉKI PROGRAMAJÁNLÓK

Fotók: Oláh Kati, Böjtös Kinga, Vidéki Élet Magazin

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Jeles napok

Legolvasottabb

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!