Szüretelők tortája – kedvenc sütés nélküli szőlős receptünk

A ősz közeledtével felébred az emberben a friss gyümölcsök iránti olthatatlan vágy, hisz lassan át kell majd térni a befőtt, aszalt és más formában eltett gyümölcsök fogyasztására. Nálunk is beindult az elraktározás folyamata, szüreteljük a szőlőt, körtét, szilvát, barackot, amit feldolgozunk, vagy csak úgy nyersen és könnyű desszertek formájában eszünk. Most a kedvenc szőlős édességünk, a szüretelők tortájának a receptjét osztjuk meg veletek, ami sütés nélkül készül pillanatok alatt. Az elkészítésénél már csak az elfogyasztása gyorsabb, annyira finom.
Így készül a szüretelők tortája
Hozzávalók: 1 csomag zabkeksz (gluténérzékenyek gluténmentes zabkekszből készítsék), 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, szőlő
Elkészítés: A kekszet teljesen morzsásra összetöröm és elkeverem a felolvasztott vajjal, majd a tortasütő aljára egyengetem. Amíg elkészítem a krémet, hűtőbe teszem. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztom és hozzáadom a mascarponet. A megdermedt „tésztát” előveszem a hűtőből, egyenletesen beterítem szőlőszemekkel, majd ráöntöm a fehércsokis-mascarpones krémet. Újra visszateszem a hűtőbe, és dermedésig pihentetem. Díszíteni szinte felesleges is, hiszen percek alatt elfogy. A képen látható torta mogyorós fehércsokival készült, nem tett rosszat neki…
Neked ajánljuk

Méretre készült tükrök – hatásos és praktikus belsőépítészeti elemek
Nehéz lenne a mindennapjainkat tükrök nélkül elképzelni. Használjuk...

Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...