Szüretelők tortája – kedvenc sütés nélküli szőlős receptünk

A ősz közeledtével felébred az emberben a friss gyümölcsök iránti olthatatlan vágy, hisz lassan át kell majd térni a befőtt, aszalt és más formában eltett gyümölcsök fogyasztására. Nálunk is beindult az elraktározás folyamata, szüreteljük a szőlőt, körtét, szilvát, barackot, amit feldolgozunk, vagy csak úgy nyersen és könnyű desszertek formájában eszünk. Most a kedvenc szőlős édességünk, a szüretelők tortájának a receptjét osztjuk meg veletek, ami sütés nélkül készül pillanatok alatt. Az elkészítésénél már csak az elfogyasztása gyorsabb, annyira finom.
Így készül a szüretelők tortája
Hozzávalók: 1 csomag zabkeksz (gluténérzékenyek gluténmentes zabkekszből készítsék), 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, szőlő
Elkészítés: A kekszet teljesen morzsásra összetöröm és elkeverem a felolvasztott vajjal, majd a tortasütő aljára egyengetem. Amíg elkészítem a krémet, hűtőbe teszem. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztom és hozzáadom a mascarponet. A megdermedt „tésztát” előveszem a hűtőből, egyenletesen beterítem szőlőszemekkel, majd ráöntöm a fehércsokis-mascarpones krémet. Újra visszateszem a hűtőbe, és dermedésig pihentetem. Díszíteni szinte felesleges is, hiszen percek alatt elfogy. A képen látható torta mogyorós fehércsokival készült, nem tett rosszat neki…
Neked ajánljuk

Bontásból építés – a bontott téglák dicsérete
Állandósulni látszik az a lakberendezési irányzat, mely természetes...

Villa Rustica, a megtalált otthon
Nyugdíjas vendéglátóink szerint sosem késő megtalálni a tökéletes...

A levendulatermesztés története
A levendulatermesztés majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint...

Pünkösdi hagyományok, pünkösdi jelképek
Pünkösd időszaka a magyar hagyományban mindig is a párkeresésről,...

Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...

Gondolj másképp a cseresznyére, pitébe vele!
Sokáig a meggyes pite volt az egyik kedvenc nyári süteményem, el sem...