Szüretelők tortája – kedvenc sütés nélküli szőlős receptünk

Konyhánk és kamránk , Receptek

A ősz közeledtével felébred az emberben a friss gyümölcsök iránti olthatatlan vágy, hisz lassan át kell majd térni a befőtt, aszalt és más formában eltett gyümölcsök fogyasztására.  Nálunk is beindult az elraktározás folyamata, szüreteljük a szőlőt, körtét, szilvát, barackot, amit feldolgozunk, vagy csak úgy nyersen és könnyű desszertek formájában eszünk. Most a kedvenc szőlős édességünk, a szüretelők tortájának a receptjét osztjuk meg veletek, ami sütés nélkül készül pillanatok alatt. Az elkészítésénél már csak az elfogyasztása gyorsabb, annyira finom.  

Így készül a szüretelők tortája

Hozzávalók: 1 csomag zabkeksz (gluténérzékenyek gluténmentes zabkekszből készítsék), 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, szőlő

Elkészítés: A kekszet teljesen morzsásra összetöröm és elkeverem a felolvasztott vajjal, majd a tortasütő aljára egyengetem. Amíg elkészítem a krémet, hűtőbe teszem. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztom és hozzáadom a mascarponet. A megdermedt „tésztát” előveszem a hűtőből, egyenletesen beterítem szőlőszemekkel, majd ráöntöm a fehércsokis-mascarpones krémet. Újra visszateszem a hűtőbe, és dermedésig pihentetem. Díszíteni szinte felesleges is, hiszen percek alatt elfogy. A képen látható torta mogyorós fehércsokival készült, nem tett rosszat neki…

Még több kipróbált recepttel várunk RECEPTEK rovatunkban. Kukkants be és készíts valami finomat!

A legújabb tartalmakért kövesd INSTAGRAM és FACEBOOK oldalunkat is!

Ecsődi Kriszta receptje

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Hirdetések
Esküvői fotózás redphoto.hu

jeles napok

Augusztus

AZ ÚJ KENYÉR HAVA     Az Új kenyér azért új, mert a friss búzából készül. Aratóünnepet rendeztek, ahol az emberek hálájukat fejezték ki a jó termésért. Az Új kenyeret megáldották, majd szétosztották az emberek...

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!