Színes otthonok vidéki stílusban

Házunk és kertünk , Lakberendezés

A vidéki stílusú otthonok báját nem csak a természetes anyagok, az értékmentett bútorok és tárgyak használata vagy új funkcióval felruházása, az ódon falak illata adja, hanem a színek is, melyeket ha úgy választunk meg, hogy illeszkedjenek a hely szelleméhez, tökéletes harmóniát teremthetünk régi vagy új otthonunkba egyaránt.

Amennyiben egy régi ház felújításába vágjuk a fejszénket, már a legelején érdemes eldönteni, milyen stílusban szeretnénk majd a végeredményt látni. A vidéki stílusnak, legyen az francia, olasz, angol, skandináv vagy akár a népi hagyományokra épülő magyar stílus, hatalmas előnye, hogy soha nem fognak kimenni a divatból.

Hirdetés
Ebédlő vidéki stílusban - Vidéki Élet Magazin

A francia vidéki stílus

Ha a francia vidéki stílus áll a szívünkhöz legközelebb, akkor mindenképpen pasztell színekben gondolkodjunk. A franciák kifinomult és légiesen könnyed ízlése a vidéki lakberendezésben is megmutatkozik. Gondoljunk csak Provence-ra, mely életérzés a világ minden táján fogalom. A halvány pasztell kékek, szürkék, rózsaszínek, lilák megannyi kombinációja a falakon, a textilekben és a bútorokon még kopottan is elbűvölő hatást kelt. Bátran válasszunk ehhez a stílushoz régi, felújításra szoruló bútorokat, melyeket a különböző antikolt hatást keltő bútorfestő technikákkal akár saját magunk is felújíthatunk. Ha nagy igénybevételnek vannak kitéve a falak vagy gyerekek is lakják majd az ingatlant, kedvelt megoldás a mosható beltéri falfestékek használata, melyek széles színválasztékban elérhetőek ma már. Ehhez hasonlóan a textíliák között is tudunk ilyen felületű anyagokat választani a hosszabb élettartam érdekében.

Vidéki kúria francia vidéki stílusban berendezve

Toszkán hangulatban

Az olasz vidéki stílus színeit, melyről a legtöbbünknek, valljuk be, Toszkána jut eszünkbe, a meleg tónusok, a terrakotta falak, a sárga és zöld megannyi árnyalatában játszó csempék dominálják. Nem is csoda, hiszen ahol ennyit süt a nap, ott nem kérdés, hogy ezek a színek a hétköznapok részei. Az olasz donnák messze földön híresek mindig divatos és stílusos megjelenésükről. Nincsen ez másként az otthonaikban sem, ahol a dolce vita színei mellett a másik fontos tényező a finom és minőségi anyagok használata.

Vidéki ház Toszkánában

Angol vidéki romantika

Az angol vidéki romantika elmaradhatatlan szereplői a klinker téglás házak, melyek fehér osztott ablakaikkal néznek takaros rózsakertjeikre. Ez a hangulat a belső terekben is visszaköszön a virágmintás, valamint csíkos és kockás tapéták és lakástextilek által. Ma ismét reneszánszukat élik a színek mellett a minták is a vidéki stílusú lakberendezésben. Az angol vidéki stílusnak tradicionálisan kedvelt színei a kékek, pirosak és fehérek és ezek mindenféle kombinációja. Manapság divatos megoldás egy-egy falfelületet kiemelni egy merészebb színű és mintájú tapétával.

Vidéki stílusú nappali berendezés - Vidéki Élet Magazin

A letisztult és egyszerű skandináv stílus

A skandináv stílus szerethetőségét a letisztultság és az egyszerűség adja. A hűvös fehér falak, az egyszerű vonalvezetésű natúr fa vagy fehér bútorok a visszafogott színű kiegészítőkkel barátságossá és otthonossá tesznek minden lakást. Tiszta fehér otthonokat is gyakran láthatunk lakberendezési magazinok hasábjain, ehhez azonban mindenképpen gondoljuk át, kik fogják használni az ingatlant, hogy megkíméljük magunkat a folyamatos takarítástól és folttisztítástól.

skandináv stílusú nappali - videkielet.hu

Parasztházak egy új élet kapujában

A magyar vidéki stílus különösen közel áll a szívünkhöz. A fehérre meszelt falakkal, a népi motívumokkal díszített cserépkályhákkal, a fagerendás menyezetekkel, az osztott fa ablakokkal, nagymama hímzett textiljeivel és a nehéz fa bútoraival mindig az időtlenséget juttatja eszünkbe. Gombamódra szaporodnak a bájosabbnál bájosabb felújított parasztházak, melyek értő kezekbe kerülve egy új életre kapnak esélyt tulajdonosaiktól, akik sokszor vendégházzá alakítva megosztják a bennük ma is élő múltat másokkal is. Ezekre a helyekre lelassulni járunk, ahol hagyjuk, hogy a régi idők szele megérintsen bennünket.

Kódisállásos parasztház Salföldön

Ha végigolvastad ezt a cikket, akkor minden bizonnyal szereted a vidéki stílusú lakberendezést. Neked ajánljuk VIDÉKI OTTHONOK rovatunkat, melyben bekukkanthatsz szebbnél szebb vidéki házakba.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!