Tejszínes rakott spárga recept baconnel
Ki evett már rakott spárgát? Jó hírünk van a spárga rajongók számára! Újra itt a spárga-szezon! Mamár nemcsak nagy áruházakban kapható ez az ízletes zöldség, hanem a piacokon is fellelhető. Senki se várjon sokat a vásárlással, mert a tavasz végétől nyár elejéig kapható finomság nem sokáig elérhető. Elkészítésére számtalan recept található, mi most egy rakott változatot hoztunk el nektek.
Mitől közkedvelt alapanyag a spárga?
A spárga, más néven aszparágusz, tele van rostokkal, remek vízhajtó hatású és roppanós, zsenge állaga miatt igazi gasztronómiai csemege.
Egy tejszínes, könnyű, mégis laktató egytálételt hoztunk nektek, amelyet kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetnek, a végeredmény azonban ízletes és szemet gyönyörködtető ételköltemény lesz.
Tejszínes rakott spárga baconnel
Hozzávalók:
- két csokor zöld spárga,
- 500 ml főzőtejszín,
- 3 db tojás,
- 25 dkg reszelhető sajt (ha füstölt, akkor még finomabb lesz a végeredmény),
- fűszerek: só,bors, fokhagyma, rozmaring
Elkészítés:
- A spárgák végeit letördeljük, majd sós lobogó vízbe tesszük őket. Nem kell sokáig főzni, hisz a sütőben még lesz ideje teljesen omlóssá válni. Pár perc után kivesszük és lecsöpögtetjük a zöldséget.
- Egy tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy ágacska friss vagy egy kávéskanál szárított rozmaringot.
- Hozzáöntjük a tejszínt, majd a végén elkeverjük benne a reszelt sajtot.
- Jöhet a rétegezés. Egy kivajazott vagy oliva olajjal vékonyan megkent sütőtálba tesszük a spárgát, erre öntjük a tejszínes keveréket, majd ráhelyezzük a bacon szeleteket.
- Légkeveréses sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Önmagában egytálételként, de akár húsok mellé köretként is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A tejszínes rakott spárgához hasonló, izgalmas recepteket RECEPTEK rovatunkba találhatsz!
Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!
Szabi, a legszabadabb magyar pék – új helyre költözik a Bazsalikom Pékség
Szabadfi Szabolcsot mindannyian ismerjük. Ő ’Szabi, a pék’, aki...
Fenntartható slow design a textiltervezésben – riport Tóth Fanni textilművésszel
Tóth Fanni textilművész hivatásának alapértéke a fenntarthatóság....
A muskátli ültetése és gondozása egyszerűen
A muskátli az ágyások és teraszok egyik legnépszerűbb virága. Nem...
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
2 éves lett a Nőtincsi NemcsakPiac
Ki hallott már a Nőtincsi NemcsakPiacról? A NemcsakPiac nem csupán...
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis...