A kék ötven árnyalata – egy lakberendező stílusos vidéki otthona

Házunk és kertünk , Lakberendezés , Otthonok

A lakberendező is ember, nem is akármilyen. Benke Zsófia lakberendező vidéki otthonába pillanthatunk be, ahol a kék ötven árnyalatával biztosan találkozhatunk, mely üdítő frissességét remekül egészítik ki a melegséget sugárzó bontott tégla burkolatok. Kedvenc színem a kék, talán ezért is éreztem magam otthonosan, miközben ez a cikk készült. El is határoztam, beszerzek néhány kékséget a saját vidéki nyaralómba is.

Egy kis kékség ide is jutott - Benke Zsófia lakberendező otthona

Nyugalom egy kis pezsgéssel fűszerezve

A fiatal házaspár a dombóvári és zalavári gyermekkor hangulatát kereste a családalapításhoz, de útjuk nem egyenesen vezetett Veresegyházra, ahol végül otthonra leltek.  Abban mindketten egyetértettek, hogy vidéki környezetben szeretnék felnevelni gyermekeiket. Veresegyházra, a Gödöllői-dombság kedvelt, élhető, fiatalos kisvárosára egy kirándulás alkalmával véletlenül bukkantak, melynek immár négy éve a lakói.

Hirdetés

A kék konyhasziget - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

„Messziről jöttünk”, Budapest 23. kerületében született az első gyermekünk, és mivel mindkettőnk szülei a Balaton irányába laknak, eszünk ágában sem volt a főváros másik végén túl letelepedni. Abban biztosak voltunk, hogy a budapesti agglomerációban szeretnénk élni, de elsősorban a Dunától nyugatra nézelődtünk. Egyik alkalommal véletlenül elvetődtünk Veresegyházra, ami első látásra szerelem volt.” – meséli Zsófi.

A megtalált nyugalom, a befogadó közösség, az új barátok és a kisvárosi pezsgés gyorsan feledtette az építkezés nehézségeit, és az ezzel járó stresszt rövidesen felváltotta a révbe érés biztonságot adó érzése.

Kívül is sok bontott téglát használtak -Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

A suszter cipője? Avagy így szervezi a tereket egy lakberendező saját otthonában

Nem volt kérdés, hogy saját otthonukat Zsófi fogja megtervezni. És itt most nem a suszter cipője esete áll fenn, hiszen a 150 négyzetméteres stílusos vidéki ház élhető és jól szervezett tereivel kényelmes otthona lett az öt fős családnak.

A bontott téglafal - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

A ház egyik különlegessége a funkciók tekintetében, hogy az előszoba, a nappali-étkező-konyha egysége és egy fürdőszoba mellett a földszinten kapott helyet a három gyerekszoba és a hozzájuk tartozó saját fürdőszoba.

Kedvencünk a hófehér konyha a csempével - Benke Zsófia lakberendező otthona

„Lényeges szempont volt, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, nem biztos, hogy szeretnék, hogy a „mindenlébenkanál” szüleik a közelben legyenek, így kapóra jött, hogy a szülői háló nem a gyerekekkel egy szinten van.” – meséli Zsófi a tervezés szakaszáról.

Nappali nagy belmagassága - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

A tágas közösségi tér a földszinten az elegáns nyitott konyhával, a kék konyhaszigettel és a nappali nagy belmagasságával a családi és baráti együttlétek tökéletes helyszíne.

Szülői hálószoba kékekkel - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

Az emeleten alakították ki a szülői lakrészt, a hálószobát fürdőszobával és egy kényelmes méretű walk-in gardróbbal. A földszinten a vendégeknek külön fürdőszoba áll rendelkezésére, míg most készül a tetőtérben egy különálló vendégszoba a távolról érkező rokonok és barátok részére.

Szülői fürdőszoba - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

Izgalmas és egyben parktikus megoldás a 25 négyzetméteres galérián a gyerekek birodalma, mely szinte mindennap egy óriási játszótérré alakul. Ezzel az ötlettel a szülők azt szerették volna elkerülni, hogy a földszinti nappaliban folyamatosan rendetlenség legyen. Szintén ötletes a fiúk háromszemélyes fürdőszobája, ahol mindhárom lurkónak jut saját mosdókagyló, mely jelentősen megkönnyíti a sietős reggeleket.

Gyermek fürdő - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

Zsófi a saját maga készítette dolgokra a legbüszkébb. Ezek közül is talán a nappali bontott téglafalára, melyet férjével, Marcival ketten készítettek el. A téglaszeleteket a Téglárium Kft.-től szerezték be, akik szakmai tanácsokkal is ellátták őket a burkolat elkészítéséhez. A bejáratnál a kék Thonet szék, a régi varrógép állvány új életre keltése a vendég fürdőszobában, az újrafestett kék komód szintén az otthoni kreatívkodás eredménye.

Színek, anyagok, minták…

A háziasszony kedvenc színe a fehér mellett a kék, mely a remény, a hűség, a bölcsesség, bizalom, becsület és az igazság szimbóluma. A kék-fehérre hangolt tereket olykor egy leheletnyi rózsaszín tarkítja, mely valljuk be, kijár Zsófinak a három fiú gyermek és egy férj mellett. Kedvenc stílusa a vintage, vidéki, country modern beütéssel.

Vendég fürdő - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

Mintákból a chevron és a hexagon dobbantják meg a szívét, a nagy szerelem pedig a bontott tégla burkolat, mely nem csak belül uralja a nappalit, hanem a ház külső homlokzatán és a kertben is megjelenik több helyen, hangulatossá téve a kerítést és a kerti grillezőt is.

Az út, ami hosszú, rögös volt és sokszor döcögött

A hitelesség kedvéért és azért, hogy lássátok, a szakemberek otthona sem mindig rózsaszín ködben születik, Zsófi elmesélte nekünk, hogy sok kihívással találkoztak az építkezés közben. „Részben meglévő tervek alapján csatlakoztunk be egy ikerház építésébe, ami számos kötöttséget hozott magával. Az ideális az lett volna, ha van egy telkünk, amire megtervezzük álmaink házát, majd keresünk egy kivitelezőt, aki megépíti.”

Hívogató terasz - Benke Zsófia lakberendező vidéki otthona

De minden jó, ha a vége jó. Mára az utolsó simítások is elkészültek a házon és a kert is egyre bujábban zöldell. A fiatal család pedig éli a kisgyermekes családok életét a festői környezetben fekvő kisvárosban egy általuk megálmodott valódi vidéki otthonban.

A cikk megjelenését magazinunk partnere, a Téglárium Kft. támogatta.

Benke Zsófia elérhetőségét itt találjátok: Prima Porta

Fotók: Benke Zsófia tulajdona

Kövessetek bennünket INSTAGRAMON és FACEBOOKON is!

galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Míg élek, festeni szeretnék – portré Péter Beatrix festőművészről

Péter Beatrix festőművész pályájának alakulása a kezdetektől

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!