Szüretelők tortája – kedvenc sütés nélküli szőlős receptünk
A ősz közeledtével felébred az emberben a friss gyümölcsök iránti olthatatlan vágy, hisz lassan át kell majd térni a befőtt, aszalt és más formában eltett gyümölcsök fogyasztására. Nálunk is beindult az elraktározás folyamata, szüreteljük a szőlőt, körtét, szilvát, barackot, amit feldolgozunk, vagy csak úgy nyersen és könnyű desszertek formájában eszünk. Most a kedvenc szőlős édességünk, a szüretelők tortájának a receptjét osztjuk meg veletek, ami sütés nélkül készül pillanatok alatt. Az elkészítésénél már csak az elfogyasztása gyorsabb, annyira finom.
Így készül a szüretelők tortája
Hozzávalók: 1 csomag zabkeksz (gluténérzékenyek gluténmentes zabkekszből készítsék), 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, szőlő
Elkészítés: A kekszet teljesen morzsásra összetöröm és elkeverem a felolvasztott vajjal, majd a tortasütő aljára egyengetem. Amíg elkészítem a krémet, hűtőbe teszem. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztom és hozzáadom a mascarponet. A megdermedt „tésztát” előveszem a hűtőből, egyenletesen beterítem szőlőszemekkel, majd ráöntöm a fehércsokis-mascarpones krémet. Újra visszateszem a hűtőbe, és dermedésig pihentetem. Díszíteni szinte felesleges is, hiszen percek alatt elfogy. A képen látható torta mogyorós fehércsokival készült, nem tett rosszat neki…
Neked ajánljuk
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...
Míg élek, festeni szeretnék – portré Péter Beatrix festőművészről
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Péter Beatrix...
Rózsás ajándékötletek anyák napjára
Fenséges illat, különleges íz, rendkívüli gyógyhatás – már csak ezek...
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...