Céklakrém recept egyszerűen

Hozzávalók a céklakrémhez
- 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
- 20-25 dkg mascarpone
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
- fehérbors
- só, ízlés szerint

A céklakrém elkészítése
A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.
Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.
A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.
Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.
Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.
Tudtad?
Neked ajánljuk

Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...

Innovatív és környezettudatos építési technológiákat hoz 2025
Sokunk fejében az építkezés csak klasszikus módon képzelhető el,...

Boldog húsvétot Skandináviából!
A húsvét Európa-szerte kiemelt ünnepkör, azonban régiónként,...

Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...

Tavaszi vitaminpótlás csírákkal
Tavasszal a vitaminpótlásban kiváló segítőkre lelhetünk a csírákban....

Tyúkhúr, a tavaszi saláták legértékesebb alkotóeleme
A tyúkhúrról bizonyosan már mindneki hallott. De vajon azt is...