Céklakrém recept egyszerűen

Konyhánk és kamránk , Receptek

A partik sztárja mindig a házi készítésű mártogatós, amivel a háziasszony könnyen lenyűgözheti a vendégeket. Ez a céklarém recept remek alternatívája a humusznak, és jó módja a cékla felhasználásának. Ha pedig nagyobb adagot készítünk belőle, akkor igazán egyszerű, színes, ízletes és főleg nagyon egészséges szendvicsek feltétje lehet.

Hozzávalók a céklakrémhez

  • 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
  • 20-25 dkg mascarpone
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
  • fehérbors
  • só, ízlés szerint
Egyszerű, gyors és finom karácsonyi bejgli recept - mákos, diós, gesztenyés , szilvás bejgli

A céklakrém elkészítése

A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.

Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.

A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.

Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.

Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.

Tudtad?

A céklát már az ókorban is nagy mennyiségben termesztették a föníciaiak és babilóniak. Állítólag Nagy Károly annyira bízott gyógyhatásában, hogy rendeletben szabályozta termesztését. 
Egy biztos, a cékla, főleg a téli hónapokban, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk, ezért bátran próbáljátok ki a fenséges céklakrém receptet, nagy sikeretek lesz vele.

 

A céklakrémhez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!