Céklakrém recept egyszerűen

Hozzávalók a céklakrémhez
- 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
- 20-25 dkg mascarpone
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
- fehérbors
- só, ízlés szerint

A céklakrém elkészítése
A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.
Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.
A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.
Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.
Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.
Tudtad?
Neked ajánljuk

Méretre készült tükrök – hatásos és praktikus belsőépítészeti elemek
Nehéz lenne a mindennapjainkat tükrök nélkül elképzelni. Használjuk...

Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...