Egy sokoldalú feltét, a kolbászmártás receptje
A kolbászmártás egy igazán hasznos és sokoldalúan használható feltét, ami nem csak ízletes, de nagyon egyszerűen el is készíthető. Üvegben hűtőben eláll és kiváló kísérője lehet krémleveseknek, főzelékeknek. Pirítós, szendvics tálalását is szuperül feldobja.
Hozzávalók a kolbászmártáshoz
- 100 g kolbász
- 200 ml víz
- 20 g sűrített paradicsom
A kolbászmártás elkészítése
Olajon megpirítjuk a kolbászhúst.
Felöntjük a vízzel és a sűrített paradicsommal.
Pár percig forraljuk, majd turmixoljuk.
Tipp!
A kolbászmártás felhasználásának csak a fantázia szabhat gátat. Fantasztikus feltét krémleves, főzelék tálalásánál, de pizzakrém és melegszendvics alapjául is szolgálhat.
Köszönjük a kolbászmártás receptjét dr. Szterényi Annának, a Montem Vendégház tulajdonosának.
A kolbászmártáshoz hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...
Szabi, a legszabadabb magyar pék – új helyre költözik a Bazsalikom Pékség
Szabadfi Szabolcsot mindannyian ismerjük. Ő ’Szabi, a pék’, aki...
Fenntartható slow design a textiltervezésben – riport Tóth Fanni textilművésszel
Tóth Fanni textilművész hivatásának alapértéke a fenntarthatóság....
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...