Tejszínes rakott spárga recept baconnel

Ki evett már rakott spárgát? Jó hírünk van a spárga rajongók számára! Újra itt a spárga-szezon! Mamár nemcsak nagy áruházakban kapható ez az ízletes zöldség, hanem a piacokon is fellelhető. Senki se várjon sokat a vásárlással, mert a tavasz végétől nyár elejéig kapható finomság nem sokáig elérhető. Elkészítésére számtalan recept található, mi most egy rakott változatot hoztunk el nektek.

Mitől közkedvelt alapanyag a spárga?
A spárga, más néven aszparágusz, tele van rostokkal, remek vízhajtó hatású és roppanós, zsenge állaga miatt igazi gasztronómiai csemege.
Egy tejszínes, könnyű, mégis laktató egytálételt hoztunk nektek, amelyet kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetnek, a végeredmény azonban ízletes és szemet gyönyörködtető ételköltemény lesz.

Tejszínes rakott spárga baconnel
Hozzávalók:
- két csokor zöld spárga,
- 500 ml főzőtejszín,
- 3 db tojás,
- 25 dkg reszelhető sajt (ha füstölt, akkor még finomabb lesz a végeredmény),
- fűszerek: só,bors, fokhagyma, rozmaring
Elkészítés:
- A spárgák végeit letördeljük, majd sós lobogó vízbe tesszük őket. Nem kell sokáig főzni, hisz a sütőben még lesz ideje teljesen omlóssá válni. Pár perc után kivesszük és lecsöpögtetjük a zöldséget.
- Egy tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy ágacska friss vagy egy kávéskanál szárított rozmaringot.
- Hozzáöntjük a tejszínt, majd a végén elkeverjük benne a reszelt sajtot.
- Jöhet a rétegezés. Egy kivajazott vagy oliva olajjal vékonyan megkent sütőtálba tesszük a spárgát, erre öntjük a tejszínes keveréket, majd ráhelyezzük a bacon szeleteket.
- Légkeveréses sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Önmagában egytálételként, de akár húsok mellé köretként is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A tejszínes rakott spárgához hasonló, izgalmas recepteket RECEPTEK rovatunkba találhatsz!
Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Így lesz a kert a ház legfontosabb közösségi tere
Ha otthonunkhoz egy kert is tartozik, jó ha tudjuk: rendkívül...

Ajándékozz új külsőt a muskátlinak! Kreatív kézműves ötletek újrahasznosított virágtartókhoz
A muskátli igazán jól mutat újrahasznosított kaspóban is. Egyszerű...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...
Legújabb cikkeink
Legolvasottabb
