A magyar fűszerpaprika, Frida Kahlo és a buja angolkertek ihlették a legújabb Annie Sloan krétafesték kollekciót

Házunk és kertünk , Lakberendezés

Hungarikumunk, a fűszerpaprika inspirálta az Annie Sloan krétafestékek 2023-as őszi kollekciójának egyik színét, melyet október 30-án mutattak be hazánkban.  Az Annie Sloan Chalk PaintTM – a világ első krétafesték márkájának színpalettája – 3 új árnyalattal bővült. A magyar paprika ihlette mély, tüzes és fűszeres Paprika Red, a buja angol kerteket ünneplő Capability Green és a világhírű mexikói festőnő, Frida Kahlo előtt tisztelgő Frida Blue az idei ősz vibráló újdonságai.

Annie Sloan, angol képzőművész, szín -és lakberendezési szakértő és a világhírű krétafesték feltalálója. Lendülete immáron 33. éve töretlen. Saját festékmárkája az egyszerű bútorfestő megoldásokat kiegészítve 2023-ra már egy teljes lakberendezési koncepcióra nyújt megoldást, ahol a faltól kezdve nyílászárókon át a radiátorokig mindent Annie Sloan színekbe bújtathatunk. Annie nem csak a festéktípusok terén újít, hanem utazásaiból, kulturális élményeiből merítve folyamatosan újabb és újabb árnylatokat alkot. Színei mesélnek, saját történetük, különleges jelentésük van.

Paprika Red

Ezzel a fűszeres terrakotta árnyalattal Annie célja az volt, hogy egy olyan élő tüzes, mégis megnyugtató színt vigyen az otthonokba, ami melegséggel tölti meg a tereket. „A fűszer gazdag árnyalatai által inspirált Paprika Red hívogat, hogy megismerjünk az olyan intenzív szépségű és a mély érzelmekkel teli világot, melynek gyökerei Magyarországtól Mexikóig és a kettő között minden konyhában megtalálhatóak. Csakúgy, mint a paprika, ami ízt és mélységet kölcsönöz a kulináris élvezeteknek, ez a festék egy csipetnyi varázslattal hinti be a belső tereket, olyan hangulatot teremtve, amely egyszerre merész és hívogató. A Paprika Redben van egy igazán figyelemre méltó dolog: egy árnyalat, amely izgatja az érzékeket, mégis megnyugtatja a lelket, miközben bármilyen életteret erővel tölt meg. A művészek már évszázadok óta használják, jól ismerve szemet gyönyörködtető hatását. Mindkét tulajdonságát meg akartam örökíteni – a szenvedélyt és a sokoldalúságot is- ezért a dinamikus vörös pigmenteket csendesítettem és kevertem földesebb tónusokkal. A recept tökéletesítése ugyan hónapokba telt, de a Paprika Red Chalk Paint® percek alatt alakítja majd át bútorodat!” – mondja Annie.

bútorsfestés házilag - Annie Sloan krétafesték - Nemiskacat
bútorsfestés házilag - Annie Sloan krétafesték - Nemiskacat

Capability Green

 Annie Sloan az ® The Royal Horticultural Society-vel (RHS vagyis Angol Királyi Kertészettel) egyesítve erőit alkotta meg ezt az új Chalk PaintTM árnyalatot. A nagyszerű Capability Green az angol természet ünneplése, a híres tájépítész, Lancelot „Capability” Brown buja kertjei előtt tiszteleg.
„A 18. századból merítettem ihletet, amikor az angol vidéki stílus és az angol vidéki házak ma is ismert megjelenése kialakult. Ez volt a felvilágosodás kora. A birtokok tulajdonosai már nem csak úgy tekintettek földjeikre, mint a földművelésre alkalmas területekre. Két dolgot tettek: olyan tájképfestőkkel dolgoztattak, mint például a Thomas Gainsborough és John Constable, akik megfestették ezeket a tájakat és olyan kertészekkel működtek együtt, mint Capability Brown, aki csodálatos kerteket alakított ki számukra.” – meséli Annie.

Frida Blue

„A Casa Azul által inspirált Frida Blue az én tisztelgésem Frida Kahlo és férje, Diego Rivera Mexikóvárosban lévő festett otthona előtt” – mondja Annie. A kék szín fontos kulturális jelentőséggel bír Mexikóban. Ezt a színt a hagyományos mexikói kerámiához, különösen a kék-fehér Talavera kerámiához kötik. Frida Kahlo a mexikói hagyományok előtt tisztelegve ilyen kékre festette házát és ezzel élettere részévé tette országa kulturális örökségének elemeit. „Ahogy Frida az egyéniségét élénk színekkel fejezte ki, a Frida Blue lehetővé teszi, hogy bárki merészséget vigyen életterébe. Engedd, hogy a Frida Blue magával ragadó kobaltja a 20. század egyik legbefolyásosabb festőjének szemén keresztül Mexikó művészeti örökségének szívébe repítsen!”

Itt találod a Nemiskacat Látványműhelyt, az Annie Sloan krétafestékek egyik hazai forgalmazóját: www.nemiskacat.hu

Nézd meg, mely színek inspirálták Szendrődi Enikőt, a Nemiskacat tulajdonosát saját otthonában: Ház, amiben a színek is szeretnek lakni

Szereted a vidéki stílusú lakberendezést? Nézz szét VIDÉKI OTTHONOK rovatunkban is!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!