Hirdetés

A szépséges és jótékony bíbor kasvirág

Életünk , Egészség

Bár az én szívemhez kivétel nélkül minden gyógynövény közel áll, de a bíbor kasvirág vagy másik nevén lángvörös kasvirág (Echinaceae purpurea) méltán nevezhető szépségesnek. Szépsége mellett kitűnik számos jótékony hatásával, mely révén oszlopos tagja lehet házi, természet ihlette patikánknak.

Amellett, hogy flavonoidokat tartalmaz, megtalálhatók benne poliszacharidok, kávésav származékok, poliinek és illóolaj is. A bíbor kasvirág Amerikából származik, az észak-amerikai indiánok vírusos fertőzések esetén alkalmazták már a korábbi évszázadokban is, Európában pedig a XVIII. század óta termesztik.

Hirdetés
bíbor kasvirág

Mire jó a bíbor kasvirág és hogyan fogyaszthatod?

A bíbor kasvirág a légúti fertőzések kitűnő ellenszere, vírus- és baktériumellenes hatású, illetve nagyon erőteljesen stimulálja az immunrendszert. Fogyaszthatod teaként, amikor egyszerűen forrázatot készítesz: egy bögrényi forró vízbe tegyél 1 púpozott teáskanálnyi teafüvet, lefedve hagyd állni 5-10 percig, szűrd le (lehetőleg ne használj fémszűrőt), és máris készen van a herbatea. A kasvirághoz csepp formájában is hozzájuthatsz, melyet alkohol segítségével állítanak elő. Ezt kúraszerűen érdemes fogyasztani, főleg a nyirkosabb időszakban, illetve akut helyzetben bármikor.

Minden egyes gyógynövénykúránál megszívlelendő tanács, hogy 3 hétig folyamatosan lehet fogyasztani a gyógynövényeket, utána érdemes egy hét szünetet beiktatni, aztán ismét lehet teázgatni, vagy cseppentgetni, kinek melyik megoldás a kedvére való.

 

A gyógynövényekkel hatóanyag szinten tudjuk segíteni a szervezetünket, hogy könnyebben átvészeljük a zimankós, szeles évszakokat. Ám a ködös, borús időben se felejtsünk el mosolyogni, sportolni, kikapcsolódni, bizakodóan gondolkodni, mert ezek is mind-mind immunerősítő hatással bírnak!

Hirdetés
rózsavilág

A bíbor kasvirág mellett más gyógynövények is érdekelnek? EGÉSZSÉG rovatunkban rengeteg hasznos cikket találsz a témában!

Kelemen Lívia írása, a szerzőt megtaláljátok a Biotitok Gyógytékában.

Neked ajánljuk