A vidéki turizmus legjava: a legnépszerűbb úticélok ma Magyarországon!

Életünk , Utazás

A falusi turizmus egyre népszerűbb az országhatárokon belül utazni vágyók körében. Ők általában szeretnék hátrahagyni a rohanó nagyvárosok zsúfoltságát és az idegeskedéssel és az anonimitással szemben a vidék nyugalmát, a természet közelségét, a még élő tradíciókat és a falusi életmódot keresik.

Vízpart

A Balaton mellett számos más vízparti úticél is várja a látogatókat. Ilyen népszerű vízi paradicsom a Tisza-tó, a Velencei-tó, vagy az Őrségben található Vadása-tó is. Ezek a helyek kiválóak fürdőzésre, de a vízisportok, a horgászat, a csónakázás és a vitorlázás szerelmesei is megtalálják itt a számításaikat.

Nem csoda hát, hogy egyre népszerűbb a rövidtávú lakáskiadás is ezekben a térségekben! Apartmanok, vendégházak, panziók, kempingek és számos egyéb lehetőség várja az utazni vágyókat. Vannak gyerekbarát és kutyabarát helyek is, azonban erről érdemes mindig előzetesen tájékozódni.

lakaskezeles

Vidéki városok

Magyarországon számos olyan vidéki város található, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Pécs, Szeged, Debrecen, Eger, Sopron vagy Kecskemét egytől egyig olyan népszerű úticélok, amelyek nem csak múzeumokkal, műemlékekkel és fesztiválokkal csábítják a látogatókat, hanem gazdag gasztronómiai kínálatukkal is.

A rövidtávú kiadás a vidéki városokban is a lakáskezelés egyik népszerű formája, ezért a szállodákon kívül számos magánszálláshelyet, apartmant és hostelt találunk. Akár a privát tereket, akár a közösséget keressük, mindenképp találunk kedvünkre való szállást.

Erdei kulcsosházak

A hegyvidéki és erdős területeken található kulcsosházak kiváló lehetőséget nyújtanak az elvonulásra. Ezek a helyek népszerű úticélnak számítanak azok körében, akik a természet közelségét keresik, pihenésre és csöndre vágynak.

Ezek a szálláshelyek többnyire olyan faházak vagy parasztházak, amelyeket magánemberek vagy civil szervezetek adnak bérbe rövidebb-hosszabb időre. Bár többnyire jól felszereltek, elhelyezkedésükből kifolyólag előfordulhat, hogy nincs bennük áram vagy folyóvíz.

Fotók: canva.com 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!