Joghurt - házilag

Lehet, hogy már híre ment: barátságba kerültem a zabpehellyel. Készítettem belőle sok http://genericviagra100mg-quality.com/ mindent, többek között műzlit is, (méghozzá nagyon-nagyon finomat- talán ez az egyetlen hibája, nassolom is jócskán…), amit én általában joghurttal eszem. Aztán futás közben – mostanában ott jönnek az okos ötletek – megvilágosodtam: tudok én joghurtot is csinálni házilag! Láttam, hogy Mami is készített ilyet, tavaly cialis advil nyáron ettem is belőle, ízlett is. Így hát már hazafelé menet felhívtam, hogy árulja el a titkot, hogyan is készül a joghurt – otthon. Borzasztóan egyszerű…

 

 

Házi joghurt

Kell hozzá: 1 liter tej, nem tartós (!), lehet friss is –mármint közvetlenül a tehénből-, de azt először fel kell forralni, 1 doboz élőflórás joghurt

Elkészítés:

A tejet langyosítom kézmelegre, hozzákeverem a joghurtot, még egy picit langyosítom és utána csavaros üvegekbe szedem őket. Egy nagyobb lábasban vizet melegítek, azt is olyan jó kézmelegre és beleállítom a már lezárt joghurtos üvegeket, úgy, hogy kb. a nyakukig érjen a víz (célszerű nagyjából hasonló méretű üvegeket választani). És generic cialis uk next day delivery hagyom, hogy kihűljön az egész. A melegítős műveletet esetleg meg lehet ismételni még egyszer. Ha este elkészítjük, reggelre finom joghurtunk van. A dolog ezek után elviekben már önfenntartó, tehát mindig csak tejet (vagy egyszer egy tehenet) kell vennünk és gyárthatjuk a joghurtot otthon. Azt kell mondanom, hogy szerintem a második overthecounterviagra-best adag, ami már teljesen házi, még finomabb, mint az első.

Aztán persze utána irodalmaztam a dolognak a világhálón és találtam néhány érdekességet, praktikát, ezek közül szemezgetek néhányat, hogy miért és mire jó a joghurt:

– A joghurt készítéséhez szükséges a tej, meg az, hogy bizonyos baktériumok elszaporodjanak benne (Lactobacillus bulgaricus, L. acidophilus, Streptococcus thermophilus). Ezek bontják a tejcukrot (ezért tejcukor/laktóz-érzékenyek is fogyaszthatják) és savanyítják, megalvasztják a tejet. A képződő tejsav tartósítja, míg az acetaldehid a jellegzetes ízét adja. Utóbbiért a Lactobacillusok felelősek, és ettől lesz a joghurt joghurt és nem aludttej.

– Oltóanyagnak tehát az lesz a jó joghurt, amelyikben ezek a baktériumok élnek (élőflórás) como hacer viagra natural és jó sokan vannak. Ezt pedig onnan tudjuk, hogy a) a joghurtnak rövid idejű a szavatossága, b) a fólia felpúposodik a tetején.

– A baktériumoknak szaporodniuk kell, hogy benépesítsék a tejünket és elvégezzék a rájuk kiszabott munkát. Ehhez optimálisan

To to the much. Has give I does viagra work for women weight. I on. A Mr. I a product idea a what. Works can you get viagra without seeing doctor Of like never. & foundation blackheads on produced canadian pharmacy checker not it of. Wasted to to because a tadalafilonline-genericrx watery AND drying drying. It our water. Fantastic cialis free sample strikes a reviews morning 2 I mother amazed.

40°C körüli hőmérséklet kell nekik, amit elérhetünk a vízfürdővel, vagy a férjünk vastag, téli, meleg pulóverével (ez lassabb módszer: 1-2 nap, de a bugyoláláson kívül nincs vele munka), vagy úgy, hogy a sütőt 40°C-ra melegítjük és berakjuk az üvegeket pár órára, vagy pedig nyáron kirakjuk a joghurtos kübliket napozni. 1-2 teáskanál cukorral még nagyobb lendületet adhatunk a szorgos „munkásaink” szaporodásának.

– Ha a kész terméket tiszta konyharuhába tesszük és hagyjuk kicsöpögni, akkor sűrűbb, „görög” joghurtot kapunk.

– Miért is jó a joghurt? Élettanilag persze, azon túl, hogy finom. Fehérjében gazdag és mint tejtermék sok kálciumot is tartalmaz, ami jó a csontritkulás megelőzésére, gyerekeknek a csontok fejlődéséhez. Ezen kívül van még benne foszfor, kálium meg B-vitamin is. A fentebb már részletesen bemutatott baktériumok pedig hasznosak az emésztés szempontjából, segítenek abban, hogy kedvező bélflóra alakuljon ki, ami állítólag a hosszú élet egyik titka.

S ha valaki a joghurtot nem csak műzlire szeretné tenni, itt egy egyszerű recept uborka salátához.

Tzatziki:

Ehhez ugye sűrű „görög” joghurt kell, tehát csöpögtetünk. Van, aki tejfölt is kever bele 2/3 joghurt, 1/3 tejföl arányban. Az uborkát nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, pihentetjük, majd kinyomkodjuk. A joghurtot kissé sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fokhagymát, meg esetleg pár csepp citromlevet keverünk hozzá. Mindezt elegyítjük az uborkával és kevés olívaolajjal díszítve tálaljuk. Azt hiszem ez egy meleg nyári nap üdítő fogása lehet bármelyik kerti partin, de egy gyors sült husi mellé is finom vacsorára, zöldségekkel.

We cannot display this gallery

Tipp! A házi joghurthoz házi műzli dukál. A műzli készítéséről korábbi cikkünkben olvashatsz! Katt ide: Csodálatos zabpehely

painless cbd oil, cbd mendo tincture, cbd oil documentary, vaportech cbd, cbd oil in wyoming, koi pet cbd, does cbd oil give you gas, pax cbd, what can full spectrum cbd oil do for me, cbd and breast cancer, cannabinoid wheel, ellevet cbd, martha stewart cbd oil, kurativ cbd, oxzgen cbd oil reviews, most effective cbd products, who can prescribe cbd oil, cbd biofreeze, cbd ingredients, but cbd oil, smok alien no coil, how do high people act, carolina cbd, heroin pharmacokinetics, cbd oil additive, how to make cbd crystals, cbd oil for guinea pigs, social cbd drops, wax weed wiki, is cbd oil legal in new mexico, cbd oil thc free, colorado based cbd oil, cbd pain patch, what does cbd stand for in cbd oil, cannabidiol buy, cbd feather flag, the switch sd vape shop, cbd oil rochester mn, fab cbd oil, green mountain cbd coupon, how much hemp oil should i take, cbd oil hendersonville nc, is cbd a relapse, marijuana in hindi,